Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΛΟΣ: Ανακοίνωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ για τον απολογισμό της διοίκησης Μπέου



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2015
Η βιτρίνα δεν μπορεί να κρύψει την εγκατάλειψη

Να κρύψει το γεγονός ότι λειτουργεί ως συνδιαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της EE και να παρουσιάσει σαν «μεγάλη επιτυχία» κάποια ισχνή παρέμβαση στο αστικό περιβάλλον του δήμου, η οποία απέχει πολύ από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, επιχείρησε η δημοτική αρχή Βόλου στον απολογισμό που έκανε κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ομως, τα μεγάλα λόγια που είπε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος τα διαψεύδει η ίδια η εικόνα της πόλης με τους ανοιχτούς κάδους, τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια, τις διάσπαρτες εστίες ρύπανσης, τις ελάχιστες παρεμβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την εγκατάλειψη των χώρων πρασίνου - αναψυχής - άθλησης, τα ακατάλληλα δημόσια κτίρια και σχολεία κ.ά.
Οσο για τα μεγάλα έργα της πόλης - περιφερειακός, λιμάνι, προστασία κατοίκων Παλαιού Λιμεναρχείου, είσοδος της πόλης από την Αθήνα, βελτίωση της ποιότητας του νερού, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, συντήρησης οδικού δικτύου κ.ά. - όλα παραπέμπονται στο μέλλον, με τον δήμαρχο να αποποιείται τις ευθύνες του και τη διεκδίκηση, «πετώντας το μπαλάκι», όπως συνηθίζει, στην κεντρική διοίκηση.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, «οι όποιες εικαστικές παρεμβάσεις "βιτρίνας" στο κέντρο της πόλης και οι ανούσιοι υβριστικοί καβγάδες με την μείζονα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ δεν είχαν στόχο να αποκρύψουν μόνο την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, αλλά ήταν και προσπάθεια απόκρυψης της πολιτικής συνταύτισής τους».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση, τονίζει: «Το ΚΚΕ, με τους εκλεγμένους συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις της δημοτικής αρχής Μπέου. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να οργανωθεί η λαϊκή αντιπολίτευση και η πάλη για διεκδίκηση άμεσων μέτρων για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.
Θα διεκδικεί με σταθερότητα, με οργάνωση του κινήματος:
-- Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων.
-- Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών και δομών.
-- Μόνιμη και σταθερή εργασία. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων. Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
-- Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
-- Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.
-- Επείγοντα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας και των ανέργων».