Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των προσφύγων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2015

Η μετατόπιση των ευθυνών των αρμοδίων για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας, επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, οπότε και συζητήθηκε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Κατά τη συζήτηση, αναδείχτηκε εκ νέου το θέμα της άγριας εκμετάλλευσης των προσφύγων και μεταναστών από τα κυκλώματα διακινητών και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.
Πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση σχετικά με το θέμα. «Από συζητήσεις και θεωρίες καλά πάμε! Και πράξη καμία...», σχολίασε στην τοποθέτησή του ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Δηλαδή - συνέχισε - εδώ υπάρχει μια τακτική να πετάει το μπαλάκι η κυβέρνηση στο Δήμο, ο Δήμος στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια στην κυβέρνηση και πάει λέγοντας... Και η κατάσταση εξακολουθεί να χειροτερεύει, γιατί ο πόλεμος συνεχίζεται και οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν. Και είδατε χτες, η ΕΕ, στην οποία όλοι προσμένετε ότι θα λύσει το πρόβλημα, αποφάσισε ότι τελικά θα πάρει μόνο 66.000 πρόσφυγες.
Κι εδώ συνεχίζεται μια κατάσταση: Να τους φέρνουμε από τα νησιά, να πηγαίνουν στον Πειραιά και αντί να φεύγουν από 'κει με το τρένο του ΟΣΕ για τα σύνορα, να περνούν από το κέντρο της Αθήνας. Γιατί δεν μπορούν να επιβιβαστούν από το σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά, να προωθηθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή πούλμαν και να φεύγουν από τον Πειραιά κατευθείαν; Γιατί ακόμα και στα νησιά υπήρχαν διενέξεις μεταξύ οδηγών ταξί και παράνομων πρακτορείων πούλμαν για το ποιος θα πάρει την "πελατεία"! Και μετά μιλάμε για την καταγγελία των κυκλωμάτων! Πού; Στα λόγια; Με αυτή την τακτική φέρνεις πελάτες στα κυκλώματα. Και θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Κι ακόμα κι αν φύγουν από την πλατεία Βικτωρίας, θα πάνε κάπου αλλού, όπως στην πλατεία Βάθης που έχουν αρχίσει να συρρέουν κι εκεί».
Συνεχίζοντας, ο Στ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν και πρακτικά μέτρα από την κυβέρνηση και να υπάρξει πίεση, όπως παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών για αναστολή πληρωμών στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ ή αναστολή πληρωμών των δημοτικών τελών για τα μαγαζιά που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Βικτωρίας. Υπενθύμισε, επίσης, τη μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ προς τα γραφεία της ΕΕ, αλλά και την παράδοση ενός τόνου συσκευασμένου γάλακτος στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο για τα παιδιά τους.
Παρόντος του φασίστα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη, που εμφανίστηκε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο Στέλιος Λάμπρου υπογράμμισε πως «όσο γι' αυτά που ειπώθηκαν από κάποιους, ότι θα κινητοποιήσουν τον κόσμο της περιοχής, θυμόμαστε στον Αγιο Παντελεήμονα τι κινητοποιήσεις γινόντουσαν εκεί και πόσοι είναι υπόδικοι για τις υποθέσεις των εκβιασμών καταστημάτων κ.λπ. Να μην τα ξεχνάμε αυτά και ορισμένοι τώρα παριστάνουν τους λαϊκούς αγωνιστές». Ο Κασιδιάρης, στην παρέμβασή του, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα οργανώσουν ομάδες για να εκδιώξουν τους μετανάστες, ομάδες που, όπως είναι γνωστό, η δράση τους στο παρελθόν είχε ακόμα και δολοφονικό χαρακτήρα.