Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΝΑΟΥΣΑ: Μεγάλες ελλείψεις σε δομές Υγείας και Πυροσβεστική. Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 24 Απρίλη 2015

Οι απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, το ΠΕΔΥ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας, αναδείχθηκαν στην περιοδεία που έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής. Οι ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, τόσο στο ΠΕΔΥ όσο και στο Νοσοκομείο Νάουσας, έχουν δημιουργήσει άκρως επικίνδυνες καταστάσεις για εργαζόμενους και ασθενείς.
Αντίστοιχα μεγάλες είναι και η ελλείψεις στην Πυροσβεστική, όπου απασχολούνται 24 μόνιμοι και έχουν τρία κενά. Σημαντικό μέρος των αναγκών καλύπτεται από τους 12 5ετους θητείας. Βάρδια Σαββατοκύριακα, αργίες, νύχτα κάνουν μόλις τέσσερα άτομα. Εκτός από τις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι συντηρήσεις των οχημάτων και σε ένα μήνα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Ο Σάκης Βαρδαλής συναντήθηκε και με τους απλήρωτους (από 5 έως 9 μήνες) εργαζόμενους στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού του Δήμου Νάουσας. Πρόκειται για τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ξενοδοχείου «Βέρμιο» στο άλσος του Αγίου Νικολάου, που ανήκει στην ΕΤΑ ΑΕ. Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας, ενώ από τις αρχές του Απρίλη εκκρεμεί δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να λάβουν το 1/10 των οφειλόμενων δεδουλευμένων.
Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, το δημοτικό συμβούλιο προέτρεψε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά, έναντι υπόσχεσης αμοιβής ανάλογα με τα έσοδα που θα προκύπτουν από τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του δήμου αναζητάει «επενδυτή», ανοίγοντας το δρόμο για την τουριστική «αξιοποίηση» από ιδιώτες του φιλέτου του Αλσους Αγίου Νικολάου.
Σε κάθε σταθμό της περιοδείας, ο Σάκης Βαρδαλής τόνισε ότι αυτά που ζουν οι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σπάσουν το κύμα ανοχής και αναμονής, να παλέψουν σε συμμαχία με όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειά, να δυναμώσουν τον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.