Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 2η έκδοση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή. Την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούσαν ο πρόεδρος της Ενωσης και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης, και ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΚΕΔΕ, και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ΠΝΠ της κυβέρνησης, που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους και φέρνει συνολικά δήμους και δημότες προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την τρίωρη στάση εργασίας που έγινε στους δήμους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη χρονική διάρκεια της ρύθμισης, που δεσμεύει τα διαθέσιμα και ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο αυτή η ρύθμιση να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Από τη μεριά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε για μια ακόμα φορά την καταδίκη του ΚΚΕ στην ΠΝΠ που πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Οσον αφορά τις επιπτώσεις της σε δήμους και περιφέρειες, η πράξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πορεία μετατροπής δήμων και περιφερειών σε τμήμα της κεντρικής κρατικής διοίκησης.
Ενημέρωσε επίσης ότι το ΚΚΕ είχε ήδη ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τη χτεσινή συνεδρίαση, προκειμένου ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του.