Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απρίλη του 1967

ΠΗΓΗ 902. gr Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 14:34 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 21/04/2015 - 14:34
 Εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απρίλη του 1967 πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ξεκίνησαν με πορεία από τα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα, στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, εκεί όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.
Μπροστά στο χώρο του μαρτυρίου, μίλησε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Όπως είπε, «διδασκόμαστε από την πείρα, για το τι σημαίνει κόμμα ετοιμοπόλεμο, Κόμμα ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες και να ηγείται σε κάθε φάση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης, να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».

Τόνισε, ότι «το κίνημα ενάντια στη δικτατορία αναπτύχθηκε με την τεράστια συμβολή των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών, με τη δράση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τη διάδοση του παράνομου "Ριζοσπάστη", του "Οδηγητή" και άλλων αντιδικτατορικών εντύπων.
Ελπίδα, ώθηση στην αντιδικτατορική πάλη, έδωσε η αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών στις φυλακές, στις εξορίες, καθώς και η άρνηση της υπογραφής δήλωσης μετανοίας. Η διεθνής αλληλεγγύη των σοσιαλιστικών χωρών, του παγκόσμιου εργατικού κινήματος αποτέλεσε σημαντική βοήθεια στο λαό μας.
Σάλπισε λοιπόν, τότε το μήνυμα της αντίστασης, της ανυπακοής, της αντεπίθεσης. Το μήνυμα του αγώνα, το μήνυμα ότι τα πάντα κατακτιούνται με θυσίες, κόπο, με πάλη σκληρή. Τίποτα δε χαρίζεται. Είναι αυτό το μήνυμα που σαλπίζει και το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια.
Συνεχίζουμε σ' αυτό το δρόμο, αταλάντευτα, όλοι μαζί, δίνουμε τη μάχη για τη λαϊκή συμμαχία, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, με ισχυρό ΚΚΕ».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΣΦΕΑ '67 - '74 και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.