Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις φυλακίσεις Παλαιστινίων

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 24 Απρίλη 2015

Την ενίσχυση του πολέμου ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από το ισραηλινό κράτος, με τη στήριξη ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση του ευρωβουλευτή της Σωτήρη Ζαριανόπουλου. Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Το ισραηλινό κράτος, με τη στήριξη ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ενισχύει τον πόλεμο σε όλα τα επίπεδα που κήρυξε στον Παλαιστινιακό λαό. Οι βομβαρδισμοί και οι μαζικές δολοφονίες αμάχων συνδυάζονται με κλιμάκωση της καταπίεσης και των διώξεων. Ο Παλαιστινιακός λαός είναι διπλά φυλακισμένος:

Σήμερα κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι.

Αλλες 23.000 συνελήφθησαν και κρατούνται χωρίς δίκη από το 2000.


Βασανιστήρια, εκτελέσεις, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δολοφόνησαν 209 κρατούμενους.

Πάνω από 10.000 ανήλικοι συνελήφθησαν μετά το 2000 και 300 από αυτούς βρίσκονται στις φυλακές.

Τριάντα φυλακισμένοι ξεπέρασαν τα 20 χρόνια κράτησης.

Συνολικά από το 1967 συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν 850.000, το 1/4 του Παλαιστινιακού λαού.

Οι βομβαρδισμοί, η καταπίεση, οι εποικισμοί, το τείχος στα Κατεχόμενα, η αποστέρηση των Παλαιστινίων από κάθε πρόσβαση σε ζωτικά αγαθά και την εργασία αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του θύτη ισραηλινού κράτους και όσων το υποστηρίζουν (ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ) αλλά και τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων που διατηρούν και αναβαθμίζουν τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις μαζί του, ανάμεσά τους και η ελληνική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει το αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης των Παλαιστίνιων φυλακισμένων από τις ισραηλινές φυλακές και την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ.

Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:

-- Πώς τοποθετείται στις παραπάνω τεράστιες ευθύνες που φέρει το Ισραήλ στην επιχειρούμενη κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού;

-- Πάνω σ' αυτή την πραγματικότητα στηρίζει η ΕΕ τις υποκριτικές εκκλήσεις της για ειρήνευση στην περιοχή;».