Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ






Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410







ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Σε αναστολή της λειτουργίας της, οδηγείται πλέον, η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Να σημειωθεί πως για τη λειτουργία της κλινικής απαιτείται η ύπαρξη ενός τουλάχιστον γιατρού Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή και με αυτόν τον οριακό τρόπο λειτουργίας, δούλευε μέχρι σήμερα. Όμως έπειτα από την άδεια άνευ αποδοχών για ένα έτος, που έλαβε η Διευθύντρια, η κλινική οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της.

Η χρόνια όμως έλλειψη προσωπικού, που δε αντιμετωπίζεται με μεταφερόμενους γιατρούς απ’ άλλα νοσοκομεία, οδήγησαν την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου στην οριακή λειτουργία της, με όποιες συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στην Υγεία των ασθενών που προσέρχονταν σε αυτή, αλλά και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της κλινικής. Μάλιστα το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα και στην βουλή με σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 5499/15.12.2014) από τον Δεκέμβριο του 2014
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπροστά πλέον στον κίνδυνο, αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, προχωρούν σε κινητοποίηση, ενάντια στο κλείσιμο και την υποστελέχωση της.
Για την κατάσταση που επικρατεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική τους μέχρι σήμερα στο χώρο της υγείας, της υποχρηματοδότησης και της συστηματικής υποβάθμισης της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών.
Είναι η πολιτική που υπηρετεί τη στρατηγική της Ε.Ε. των μονοπωλίων, που φροντίζει να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για το κεφάλαιο, πετσοκόβοντας ακόμα και τα ελάχιστα που παρέχονταν στους εργαζόμενους από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Επειδή τα προβλήματα που εντοπίζονται στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία δεν μπορούν να λύνονται με αποσπάσεις και δανεικούς γιατρούς για την οριακή λειτουργία των κλινικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την αποτροπή της αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
           
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου