Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Επιστολή στους υπουργούς για να πληρωθούν οι 16 εργαζόμενοι




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015


Επιστολή προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, σχετικά με το ζήτημα της μη καταβολής μισθού σε 16 εργαζόμενους στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πάτρας από την άρνηση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, απέστειλε χτες ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριοι υπουργοί,

Σας γνωρίζουμε ότι για τις ανάγκες των κοινωνικών μας δομών στον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, προσλήφθηκαν με πεντάμηνη σύμβαση εργασίας 16 εργαζόμενοι συγκεκριμένων απαιτούμενων ειδικοτήτων, από 1/11/2014.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν οξύτατες ανάγκες σε ιδιαίτερα ευαίσθητες δομές, όπως είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Παιδικοί Σταθμοί, Τμήμα Τρίτης Ηλικίας κλπ.

Οι υπόψη εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από την ανάληψη της εργασίας τους μέχρι σήμερα, λόγω της άρνησης του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους.


Η υπόθεση πλέον εισάγεται στο 1ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σχετική απόφαση και δεν έχει ορισθεί ακόμη ημερομηνία εκδίκασης.

Σας καλούμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοί μας σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβασή τους με το ΔΣ του ΚΟΔΗΠ. Οι υπόψη εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των δομών αυτών και ζητούμε τη συνέχιση της εργασίας τους, μετά τη λήξη της σύμβασης, σε τακτικές θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι σκοπιμότητας ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και οικονομικού παρατηρητηρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αμείβονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Νομικών Προσώπων του Δήμου ή του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι τα μόνα όργανα που γνωρίζουν τις ανάγκες των δομών μας και μπορούν να διαφυλάξουν με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του Δήμου».