Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αθώοι οι επτά κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΠΑΣΥ το Γενάρη του 2012

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 20/02/2015 - 19:04
Αθώοι κρίθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης, που δικάστηκαν σήμερα Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, το Γενάρη του 2012 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας που έγινε ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική και τη λειτουργία των διοδίων. Κατηγορούνταν για διατάραξη ασφάλειας της συγκοινωνίας. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 
Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους καθώς από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δεν προέκυψε ότι υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια της συγκοινωνίας. 
Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, με αφορμή και τη νέα δίκη που έγινε σήμερα, καταγγέλλει ότι αυτές οι ποινικές διώξεις «σκοπό έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της Πιερίας που επιδιώκουν την κατάργηση όλων των διοδίων σ' όλη την Ελλάδα και όχι την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, άποψη που υποστηρίζουν οι τοπικοί βουλευτές της Πιερίας και αναγνωρίζει την ύπαρξη και κερδοσκοπία των εταιρειών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ ζητά να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών και να καταργηθούν όλα τα διόδια σ' όλη την Ελλάδα».