Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Να ακυρωθεί η απόφαση για ΚΟΙΝΣΕΠ




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015

Την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία μηχανισμού προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), που μεταξύ άλλων αποτελούν μέσο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, απαιτούν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας επισημαίνεται: «Το αστικό κράτος έχει συνέχεια και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Οσοι όμως αυτοχαρακτηρίζονται "αριστεροί", όσοι δηλώνουν ότι θα συγκρουστούν με τις αποφάσεις και τα συμφέροντα των προηγούμενων διοικήσεων, ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους δεν "δικαιούνται" να υλοποιούν τα αντεργατικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πριν από μερικούς μήνες κατάγγελλαν».


Αποκαλύπτοντας πιο κάτω το ρόλο των ΚΟΙΝΣΕΠ αναφέρουν: «Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι επιχειρήσεις, που θα ψάχνουν να βρουν πελάτες και θα αναζητούν κέρδη. Παίρνουν αρμοδιότητες από το Δημόσιο, συμπράττοντας μαζί του. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν λειτουργούν με τους κανόνες της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν "φθηνούς" εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Γι' αυτό λέμε πως οι ΚΟΙΝΣΕΠ διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών, βιομηχάνων, μονοπωλιακών ομίλων σε αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Πως αποτελούν όχημα για να συνεχίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανακυκλώνουν την ανεργία με ολιγόμηνες θέσεις εργασίας, με άθλιους μισθούς και χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για να εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα δημιουργίας των ΚΟΙΝΣΕΠ και επιδότησης των εργοδοτών δεν πρόκειται να μειώσουν ουσιαστικά την ανεργία. Οπου προχώρησαν έβαλαν πλάτη στην παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ, απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει προπληρώσει μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Απαιτούμε και παλεύουμε για:

Ακύρωση της απόφασης της περιφερειακής αρχής για συμμετοχή της σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Προσλήψεις, άμεσα, μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».