Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «το σίγουρο είναι πως το αναμορφωμένο χρέος, όπως και αν αναμορφωθεί, θα το πληρώσει τελικά ο λαός, ο οποίος ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του ούτε ωφελήθηκε από αυτό. 
Χρεοκόπησε ένα κράτος που υπηρετούσε τους μονοπωλιακούς ομίλους και καλείται να πληρώσει ο λαός. Οι μοναδικοί ωφελημένοι, μέσα από αυτή την ιστορία, είναι συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι υπερχρεωμένων κρατών, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, που θέλουν μια διευρυμένη κρατική χρηματοδοτική στήριξη σε σχέση με τα χρήματα που σήμερα δίνονται στους πιστωτές».  
Ερωτώμενος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε στήριξη ή ανοχή, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καθώς μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων και έξοδο από την ΕΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την ένταξη της ΕΕ, την υγιή επιχειρηματικότητα και τη στήριξη των επενδύσεων. Το πιο λογικό είναι να ζητήσει τη στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική κατεύθυνση. 
Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει την Κυριακή, και πιθανότερο είναι του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, δεν εγγυάται ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, οπότε το ζητούμενο για τον κόσμο είναι αν θα υπάρχει δυναμική, λαϊκή αντιπολίτευση, δηλαδή ισχυρό ΚΚΕ.