Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για τη νεολαία



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 24 Γενάρη 2015 - Κυριακή 25 Γενάρη 2015
Στις 25 Γενάρη, οι νέοι και οι νέες που θα σταθούν στις κάλπες χρειάζεται να σκεφτούν καλά τι θα ψηφίσουν. Να κρίνουν με βάση την ίδια τους τη ζωή, τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν. Να κρίνουν με βάση τι τους περιμένει την επόμενη μέρα.
Στις 26 Γενάρη θα είναι εδώ όλοι οι παράγοντες που κάνουν τη ζωή της νεολαίας λάστιχο. Θα είναι εδώ η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν. Θα είναι εδώ όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και καταδικάζουν τους νέους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν θα τους καταργήσει. Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ, η πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Θα είναι εδώ οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που αποδέχονται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνουν συνέχιση της λιτότητας. Θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των καπιταλιστών για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.
Αυτό που κρίνεται είναι να υπάρχει μια όσο το δυνατόν πιο ισχυρή λαϊκή, νεανική αντιπολίτευση για να τους σταματήσει, για να υπερασπιστεί από καλύτερη θέση τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια, για να διαμορφωθούν όροι για νέες κατακτήσεις σε δικαιώματα.
Γιατί οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την επόμενη μέρα τον εφιάλτη της ανεργίας, την ουρά του ΟΑΕΔ, τα πετσοκομμένα επιδόματα που τα δικαιούνται ελάχιστοι, τα 5μηνα προγράμματα - κοροϊδία των 400 ευρώ, τη δουλειά - λάστιχο χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, την «εθελοντική εργασία». Θα είναι εδώ οι σχεδιασμοί για γενίκευση μέτρων στη νεολαία, όπως η μαθητεία, δηλαδή τζάμπα δουλειά για τα αφεντικά και μαθήματα υποταγής από πολύ νωρίς. Θα είναι εδώ οι κατευθύνσεις και εφαρμογές της ΕΕ για την Εκπαίδευση, που θα μεγαλώσουν τα εμπόδια στη μόρφωση για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που μετατρέπουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες, που οι αυριανοί απόφοιτοι θα τρέχουν από σεμινάριο σε σεμινάριο για πιστοποιητικά και επανακατάρτιση.
Γι' αυτό οι νέοι και οι νέες χρειάζονται δυνατό το ΚΚΕ. Από τις 26 Γενάρη είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση σε όλους τους χώρους που ζει, δραστηριοποιείται, δουλεύει και μορφώνεται η νεολαία. Να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να πάρουν πίσω οι λαϊκές οικογένειες όσα τους έκλεψαν για να στηριχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομιλών. Για να διεκδικήσει η νεολαία τις σύγχρονες ανάγκες που έχει, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Η ζωή των νέων δεν μπορεί να βολευτεί με τα λίγα. Οι νέοι σήμερα έχουν πράγματι δικαίωμα στην ελπίδα. Εχουν δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο να είναι ασφαλισμένοι, να μπορούν να σπουδάσουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν αδρά, στο να μη σκέφτονται εάν θα κάνουν οικογένεια επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι ελπίδα για τους νέους μια ζωή με ψίχουλα.

Οι νέοι χρειάζεται να προβληματιστούν. Οταν η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες στα πολλά ταξίδια προσαρμογής που έχει κάνει από το 2012 και μετά, στο Τέξας, στο Σίτι του Λονδίνου, στο ΣΕΒ. Οταν στην ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι γυρολόγοι του πολιτικού κατεστημένου, όλοι αυτοί που δήλωναν και ψήφιζαν «ναι σε όλα» τα μνημόνια. Οι νέοι πρέπει να σκεφτούν και να διαχωρίσουν τις αυταπάτες που βαφτίζονται ελπίδα από την ελπίδα ως πραγματική προοπτική και λύση προς όφελος του λαού και των παιδιών του. Να μην εγκλωβιστούν σε ψεύτικα διλήμματα, να μη δεχτούν να παζαρέψουν τις ανάγκες τους.
Η ψήφος στο ΚΚΕ δε μεταλλάσσεται. Μένει στο ΚΚΕ. Δε μετατρέπεται σε αλισβερίσια και πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη του λαού και της νεολαίας. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για παζάρι για υπουργικές καρέκλες, ούτε για συναλλαγή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να φορτωθεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας ένα χρέος που η ίδια δε δημιούργησε. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλύτερα, για να παρθούν πίσω όσα έκλεψαν από τις εργατικές οικογένειες τα τελευταία χρόνια προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία των λίγων.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
Τώρα οι νέοι αποφασιστικά χρειάζεται να δυναμώσουν το ΚΚΕ.
Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή, νεανική αντιπολίτευση. Καμιά θυσία. Καμία ανοχή. Να μη χαρίσουν οι νέοι και οι νέες τα χρόνια, το μέλλον, τα όνειρά τους. Να μην τα ξοδέψουν σε παλιές και νέες αυταπάτες. Δεν χωράνε άλλα χρόνια αναμονής. Όσο θα δυναμώνει το ΚΚΕ και η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα φουντώνουν και θα διαμορφώνονται οι όροι για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για νέες κατακτήσεις, σύμφωνες με τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας.
Τώρα ΚΚΕ, που είναι ψήφος ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Για να δυναμώσει ο αγώνας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την πραγματική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο λαός, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Για την εξουσία που θα απαλλάξει τους εργαζόμενους, τους νέους από το χρέος, που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, που θα απελευθερώσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, από τα δεσμά μιας χούφτας εκμεταλλευτών, που καρπώνονται σήμερα όλο τον πλούτο που παράγεται.
Την επόμενη μέρα, οι νέοι χρειάζονται ΚΚΕ δυνατό, σίγουρη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο.