Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Οχι σε νέα μέτρα καταστολής με πρόσχημα την τρομοκρατία




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 29 Γενάρη 2015

Συζήτηση με θέμα τη λήψη νέων μέτρων καταστολής από την ΕΕ με πρόσχημα την «αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας», πραγματοποιήθηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε τοποθέτησή της για το θέμα αναφέρει τα παρακάτω:

«Η απερίφραστη καταδίκη των εγκληματικών επιθέσεων στο Παρίσι πρέπει να συνοδεύεται από το βασικό κριτήριο για την αναζήτηση των στόχων και των επιδιώξεων των ενεργειών αυτών, που είναι ποιος ωφελείται από αυτές.

Αυτό που κρύβουν τα ευρωενωσιακά όργανα και οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ότι οι λεγόμενοι τζιχαντιστές είναι δημιούργημα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που τους εξόπλισαν, τους ενίσχυσαν, τους οργάνωσαν και τους χρησιμοποίησαν σαν δύναμη κρούσης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς τους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τώρα, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, αξιοποιούν μεθοδικά τους τζιχαντιστές ως το βολικό πρόσχημα για να προωθηθεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση της καταστολής και των μηχανισμών της, που βασικό στόχο έχουν το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της δράσης του.


Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο σε όλο αυτό το πλέγμα καταστολής και βέβαια στη λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, οι σχεδιασμοί για δημιουργία μυστικής υπηρεσίας της ΕΕ, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, ευρωενωσιακών και ανά κράτος, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καταδικάζει τη λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των "έξυπνων συνόρων", της Συνθήκης Σένγκεν, των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και Δουβλίνο ΙΙΙ. Οι λαοί έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τη λειτουργία των μηχανισμών αυτών, γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουν την πάλη για την κατάργησή τους, που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων».