Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 21:40
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη γραμμή της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τόνισε:
«Τα μέτρα της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης Ντράγκι και του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ προσφέρουν κρατικό χρήμα στα μονοπώλια και καταδικάζουν στη φτώχεια τους λαούς.
Την ίδια γραμμή στηρίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που τη στηρίζουν, ονομάζοντας κυνικά τη φτώχεια του λαού "λιτό βίο".  
Γι' αυτό λοιπόν καμιά αλλαγή υπέρ του λαού δεν συνιστά η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ και με την ενίσχυσή του στις εκλογές θα προσφέρει όλες τις δυνάμεις του, ώστε ο λαός να μη δείξει ανοχή στην κυβέρνηση και να σηκώσει ανάστημα για την ανάκτηση των απωλειών του, με μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση να αναμετρηθεί με τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους».