«Η Νέα Εποχή, με νέες ιδέες του Δημήτρη Νασίκα, είναι πράγματι νέα και διδάσκει πώς χαρατσώνεται αγρίως και πώς γδέρνεται ένας ολόκληρος λαός του Δήμου. Η τετράμηνη δικαιολογία "φταίνε οι προηγούμενοι" τελείωσε! Με την εφαρμογή των νέων αυξήσεων, θα παγώσει το γέλιο στα χείλη και των πιο... αισιόδοξων πολιτών του Δήμου, που ίσως κάτι απ' αυτούς ήλπιζαν», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Συμπληρώνει πως ο προϋπολογισμός του 2015 ακολουθεί τις εντολές του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ΟΤΑ, ενώ στον τεχνικό σχεδιασμό της Διοίκησης, δεν προβλέπεται το παραμικρό έργο για σχολικά κτίρια ή επισκευές, για αντιπλημμυρικά έργα, για τα «έκτακτα» χιόνια ή για αντισεισμική προστασία, όταν καθημερινά σείεται η γη στην περιοχή! Οι δε αυξήσεις τελών, σε ορισμένα διαμερίσματα του Δήμου, έφτασαν μέχρι και 500%.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε ξεκάθαρη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταδικάζοντας την πολιτική της Διοίκησης και δε δέχτηκε ουδεμία αύξηση στα τέλη. Οι δε προτάσεις της, αν και αποδεχτές, ...απαξιώθηκαν, εκτός τεσσάρων ψήφων της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε: Μειώσεις 50% σε Κάρλα και Κεραμίδι. Καμιά αλλαγή στον πρώην Δήμο Φερών και σταδιακή μείωση όλων και εξίσωση την επόμενη χρονιά στο σημερινό χαμηλότερο του Αγ. Γεωργίου (0,57). Απαλλαγή άπορων, μακροχρόνια άνεργων και νέων επαγγελματιών, πολυτέκνων - τρίτεκνων, ΑμΕΑ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και μονογονεϊκών οικογενειών με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
Ως αντιστάθμισμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «προτείναμε να επιβληθούν τέλη και φόροι στα "οικονομικά άσυλα" των Ανωνύμων Εταιρειών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, κτλ, όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και το ΣτΕ, γνωμοδότησαν ότι πλέον οι τέτοιου είδους ΑΕ δεν απολαμβάνουν απαλλαγής, ως ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις
Ετσι, προτείναμε να φορολογηθούν ΔΕΗ - ΟΤΕ: Καρτοτηλέφωνα, τηλεφωνικοί θάλαμοι τουλάχιστον 50 ευρώ ετησίως, κολώνες - στύλοι 30 ευρώ, ΚΑΦΑΟ 50 - 100 ευρώ, υπόγεια δίκτυα - οπτικές ίνες, αέριο κτλ 0,10 ευρώ το μέτρο. Επίσης, να ελεγχθούν Οδικά και Σιδηροδρομικά Δίκτυα, ΑΙΓΑΙΟ (ιδιοκτήτες της ΠΑΘΕ) και ΟΣΕ, που καταλαμβάνουν ή διαπερνούν από κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους μας και οφείλουν τη μερίδα του καπιταλιστικού λέοντος στο Δήμο! Επίσης, η διεκδίκηση των από χρόνια οφειλών (χιλιάδων ευρώ) βιομηχανίας εντός των ορίων του Δήμου μας σε τέλη καθαριότητας, φωτισμού κτλ, εξασφαλίζοντας έτσι σε αντιστάθμισμα την απαλλαγή ή φοροελάφρυνση των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας και όχι μόνο!
Προτείναμε, βεβαίως, την πάγια διεκδίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ουδόλως περνά από το μυαλό τής δημοτικής αρχής του Δήμου, που είναι ταγμένη στο... θεσμό και όχι στο λαό της.
Στις προτάσεις μας περιλαμβάνονταν επίσης η απαλλαγή απάντων των πολιτών όσον αφορά στο κοινωνικό αγαθό του νερού, μέχρι την ποσότητα της πρώτης ανάγκης των 30-40 κ.μ. τουλάχιστον, η παντελής απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και άνεργων, καθώς και η αναδρομική ισχύς της απαλλαγής στους πολίτες του Στεφανοβικείου, αφού μέχρι τώρα και για τρία και πλέον χρόνια ποτίζονταν με "δηλητήρια", και βεβαίως να σταματήσει η σπέκουλα και τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους, από κυβερνώσα παράταξη και μείζονα αντιπολίτευση!».