Τη σταθερή και συνεχώς διευρυνόμενη αλληλεγγύη προς τον κουβανικό λαό και το Νησί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν οι παρευρισκόμενοι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης την Πέμπτη 23 Οκτώβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση μίλησε η Ίμπις Αλβίσα Γκονσάλες, μέλος του τμήματος της Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP).
Μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ, αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 3 Κουβανών πατριωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από την εγκληματική δράση της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι.
Η Ίμπις Αλβίσα Γκονσάλες στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά των Κουβανών γιατρών, στις εκατοντάδες αποστολές τους σε όλο τον κόσμο και τη μεγάλη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του ιού «Έμπολα».
Στην ερώτηση μάλιστα πόσο έχουν κοστίσει χρηματικά οι αποστολές αυτές, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική των οραμάτων της Κουβανικής Επανάστασης: «Ποτέ δεν το υπολογίσαμε γιατί ήταν αυτονόητο καθήκον για μας. Αυτή είναι η δική μας συνεισφορά στους δοκιμαζόμενους λαούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.