Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Εργαζόμενοι για πέντε μέρες το μήνα στο Δήμο Λάρισας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
Σε 8μηνες συμβάσεις με εργασία πέντε μέρες το μήνα (συνολικά 40 μέρες το 8μηνο) και ταυτόχρονα στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΛ για την παραχώρηση έργου της υπηρεσίας πρασίνου, προχωράει η Δημοτική Αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ).
Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, επισημαίνει: «Επικαλούμενοι για άλλη μια φορά τις "ανάγκες της πόλης" και τη "νομιμότητα", υιοθετούν και εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό πλαίσιο ("μνημονιακοί νόμοι", όπως το ονομάζουν οι ίδιοι) που διαλύει δικαιώματα και επιβάλλει εργασιακές σχέσεις γαλέρας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος - ως δημοτική αρχή - να συμβάλουν ώστε να εκπληρώνονται οι στόχοι για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που ζητάει η ΕΕ και ευθυγραμμίζεται η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Με ενωμένο ταξικό αγώνα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην προχωρήσει καμιά ιδιωτικοποίηση τομέων ή υπηρεσιών. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε».