Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Θοδωρής Χιώνης: Το πραγματικό, το γνήσια εργατικό - λαϊκό «ΟΧΙ» είναι η πρόταση του ΚΚΕ

Δημοσίευση: Τετ, 01/07/2015 - 21:15 Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 01/07/2015 - 23:30
 Σε συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Εχθές η κυβέρνηση με επιστολή του πρωθυπουργού ζήτησε νέα δανειακή σύμβαση, νέο μνημόνιο, με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Πριν από λίγες ώρες με διάγγελμα ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους κι ότι το "Οχι" είναι βήμα για συμφωνία.
Το πρωί η κυβερνητική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με τίτλο: Το "Οχι" καταλύτης για νέα συμφωνία.
Εάν μέχρι τώρα η πρόταση των 8 δισ. της συγκυβέρνησης και η πρόταση των 9 δισ. των τροϊκανών, αφορούσε μια συμφωνία προπαρασκευαστική για νέο πρόγραμμα - μνημόνιο, τώρα μας προέκυψε με περηφάνια νέο μνημόνιο που μάλλον τα 8 δισ. αντιλαϊκών μέτρων θα φαντάζουν παιδική χαρά.
Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν. Είτε "ΝΑΙ", είτε "ΟΧΙ", 3ο Μνημόνιο. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Πάλι καλά που το ΚΚΕ τύπωσε και μοίρασε δικό του ψηφοδέλτιο.
Το πραγματικό, το γνήσια εργατικό - λαϊκό "ΟΧΙ" είναι η πρόταση του ΚΚΕ:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Με αυτή την πρόταση ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα, να σηκώσει το ανάστημα του και να δυναμώσει την αμφισβήτηση στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.
Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε. Να πληρώσει επιτέλους τα σπασμένα η πλουτοκρατία. Να πληρώσουν αποκλειστικά αυτοί που ευθύνονται για τη κατάντια της χώρας, την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια. Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα μονοπώλια που ελέγχουν την παραγωγή και την οικονομία. Η ΕΕ ή άλλες συμμαχίες τους και οι κυβερνήσεις που τις στηρίζουν. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.
Αυτοί ευθύνονται που οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας από ευλογία γίνονται κατάρα. Που καταστρέφονται ή αξιοποιούνται για τη κερδοφορία των λίγων κι όχι για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Για λογαριασμό όλων αυτών γίνονται τα αντιλαϊκά παζάρια , για τα συμφέροντα τους επιδιώκουν διευθέτηση του χρέους, πρωτογενή πλεονάσματα και επενδυτικά πακέτα, για να στηρίξουν την κερδοφορία τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει λαϊκή στήριξη στα παζάρια που κάνει για το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, να εγκλωβίσει όποιον αρχίζει να σκέφτεται ριζοσπαστικά, όποιον αγανακτεί με την ΕΕ.
Μήπως επειδή οι Ευρωπαίοι Γιούνκερ, Μέρκελ κλπ στηρίζουν το "ΝΑΙ" στη πρόταση της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ να πούμε όλοι "ΟΧΙ", ο καθένας με τις διαφωνίες και τις απόψεις του;
Δηλαδή ο καθένας με τις απόψεις να στηρίξει το "ΝΑΙ" στη πρόταση για 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο καθένας με τις απόψεις του να σταθεί δίπλα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που έριξαν τις αντισυστημικές μάσκες, δήλωσαν ότι η έξοδος από το ευρώ είναι έγκλημα και ξεπληρώνουν το σύστημα που από ότι φαίνεται επιδιώκει να ρίξει αυτήν την εγκληματική οργάνωση στα μαλακά;
Ο καθένας με τις απόψεις του, να γίνουμε ντεκόρ στις συγκεντρώσεις που ανάμεσα σε άλλα ξεκαθαρίζουν συνεχώς από τα μικρόφωνα "απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε ότι το 'όχι' είναι επιλογή σύγκρουσης με την ΕΕ. Το αντίθετο: Με το περήφανο 'όχι' ο ελληνικός λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη". Τέτοιο ντεκόρ, για άλλη μια φορά, γίνονται δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κρατάνε "αντικαπιταλιστικά" εξαπτέρυγα στην υπονόμευση του κινήματος.
Μα ίσως κάτι τώρα να γίνει, με το δημοψήφισμα, μια αλλαγή, κάτι να κερδίσουν, μπορεί να σκέφτεται κάποιος.
Τα ίδια δε μας έλεγαν και πριν πέντε μήνες; Ότι να, θα φύγουν οι άλλοι, θα έρθουν αυτοί, κάτι μπορεί να γίνει. Σωστά έφυγαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τι έγινε όμως; Μέσα σε 5 μήνες, 8 δισ. στις δόσεις, στάση πληρωμών στους δημόσιους οργανισμούς και άδειασμα των αποθεματικών τους. Η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έγινε "σχήμα λόγου". Αποδέχτηκαν στην αρχή την αξιολόγηση, μετά την παράταση και τελικά πρότειναν οι ίδιοι νέο μνημόνιο. Τα ψίχουλα του προγράμματος Θεσσαλονίκης, έστω κι αυτά, έμειναν στην άκρη. Με δική τους πρωτοβουλία ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις στο εγκληματικό ΝΑΤΟ, με κάλεσμα για να φτιάξουν νέα δολοφονική βάση, με δηλώσεις για καινούργιες συμμετοχές στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτά και με αυτά, έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δήθεν δικαιωμένοι για την καταστροφική για το λαό πολιτική τους.
Τι επιβεβαιώθηκε; Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο φιλολαϊκό, γιατί αποδέχεται τους παράγοντες που βασανίζουν τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες:
Την ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν για όλες τις χώρες, τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της από το μνημόνιο των μνημονίων, το Μάαστριχτ, μέχρι το Σύμφωνο σταθερότητας, το Σύμφωνο για το ευρώ. Τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τους στόχους για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους που έχουν ματώσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.
Έξω από τα δεσμά, εκεί υπάρχει λύση. Ο οργανωμένος λαός είναι τεράστια δύναμη. Αυτήν την τεράστια δύναμη έχει έρθει η ώρα να την δοκιμάσουμε, σε μια πορεία αποφασιστικών κι ανυποχώρητων αναμετρήσεων. Δημιουργώντας προϋποθέσεις και παρακαταθήκες για να αλλάξουμε το συσχετισμό, μέχρι την τελική αναμέτρηση, τη ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων.
Σήμερα ο λαός πρέπει να παλέψει ενάντια σε όποια συμφωνία - μνημόνιο του φέρουν με νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
Να παλέψει για κατάργηση εδώ και τώρα όλων των μνημονίων, και των εφαρμοστικών τους νόμων, για ανάκτηση των απωλειών ξεκινώντας από συγκεκριμένα άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης του λαού.
Γι' αυτό λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».