Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, με την Ομοσπονδία αγροτών πωλητών στις λαϊκές αγορέςΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 30 Ιούλη 2015 902.gr
Τα κυβερνητικά μέτρα προδιαγράφουν τον αφανισμό των 2/3 των αγροτών
Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, συναντήθηκε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θανάσης Παφίλης. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στη Βουλή, από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Φάνης Λάφης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στη διάρκεια της συζήτησης, από τους παραγωγούς επισημάνθηκε ότι τα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης (φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων από το 13% στο 26%, η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 2017 κατά 100%, φορολογία των επιδοτήσεων, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ λόγω εναρμόνισης του καθεστώτος του με αυτό του ΙΚΑ κ.ά.), που έχει έτοιμα η κυβέρνηση προδιαγράφουν τον αφανισμό των 2/3 των αγροτών για να μείνει το 1/3 που είναι οι μεγαλοπαραγωγοί.

Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Π. Μόσχο «μας καθησυχάζουν ότι δεν είναι όλα στα προαπαιτούμενα. Εμείς απαντάμε ότι δεν είναι όλα για τώρα, όμως έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% των αγροτοεφοδίων έχει μπει, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, αλλά και τις τιμές προς τους καταναλωτές».
Από την Διαμάντω Μανωλάκου σημειώθηκε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση για τους εφοπλιστές να εξασφαλίζει αφορολόγητο πετρέλαιο και στον αγρότη να μη δίνει. Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου». Επισήμανε ακόμα ότι τα αιτήματα που θέτουν οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών, όπως για το αφορολόγητο πετρέλαιο ή τον μηδενικό ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια, εκ των πραγμάτων συμπίπτουν με αυτά που διεκδικεί η ΠΑΣΥ, καλώντας τους να συσπειρωθούν στις γραμμές της Συσπείρωσης.
Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και της ΚΑΠ, αυτό που επιδιώκει είναι η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, δηλαδή η δημιουργία μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Θ. Παφίλης δήλωσε σχετικά: «Τα νέα μέτρα που έρχονται αργά ή γρήγορα με το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα που έχει τη στήριξη και των άλλων πολιτικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην πραγματικότητα θα αφανίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και αυτό φυσικά σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτός είναι και ο στόχος. Η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι δεδομένη. Αυτό που τονίσαμε είναι ότι χρειάζεται ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο και με τους μικρομεσαίους αγρότες, με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους υπάλληλους, τη νεολαία, ώστε να ξεσηκωθεί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα έχει στόχο να αποτρέψει αυτά τα μέτρα και που θα δρομολογήσει στην πορεία έναν δρόμο συνολικής αλλαγής και ανατροπής γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ζήσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα».
Από την πλευρά του, ο Π. Μόσχος δήλωσε για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ: «Βρήκαμε συμπαράσταση, ενημερωθήκαμε για πολλά ζητήματα που δεν γνωρίζαμε, θα ενημερώσουμε και τα μέλη μας. Θα είμαστε σε συνεχή αγώνα, ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή του αγροτικού κόσμου».