Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, ζητώντας την άμεση στελέχωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ στο Δήμο Δέλτα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά το κείμενο:
«Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Άμεση στελέχωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ στο Δήμο Δέλτα της ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Σοβαρά προβλήματα στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης αντιμετωπίζουν οι 50.000 κάτοικοι του Δήμου Δέλτα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης εξαιτίας της υποστελέχωσης των ιατρείων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στη Δημοτική Ενότητα της Σίνδου.
Συγκεκριμένα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη, καθώς καλύπτεται πλέον μόνο από ένα γιατρό του ΠΕΔΥ και μάλιστα μόνο μια ημέρα την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι του δήμου να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε άλλες περιοχές εκτός του δήμου για την εξυπηρέτησή τους.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που πιστά συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που, αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υποβαθμίζει και συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, προωθώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, διευρύνοντας το χώρο δράσης τους με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ στο Δήμο Δέλτα με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».