Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς από την ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ στο Κιλκίς



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 29 Ιούλη 2015


Την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά κρατικούς, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά έθεσαν ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στη συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο του αρμόδιου Νομικού Προσώπου για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
Τα βασικά προβλήματα των παιδικών σταθμών στο Δήμο Κιλκίς σχετίζονται με την παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, την έλλειψη σύγχρονων και κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων, ενώ ελλείψεις και κενά υπάρχουν και όσον αφορά το προσωπικό. Επιπλέον, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν όλα τα παιδιά, και επομένως ένα μέρος των αιτήσεων των γονιών και φέτος θα απορριφθούν, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στα βρεφικά τμήματα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ αγωνίζονται, ώστε η λειτουργία των παιδικών σταθμών να είναι ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκές ειδικευμένο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, παιδαγωγικό πρόγραμμα, ασφάλεια, διατροφή, σύμφωνα με τις ανάγκες της ηλικίας των βρεφών - νηπίων.
Διεκδικούν:

  • Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.
  • Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός.
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών.