Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουν τις συνθήκες δουλειάς στο «Μαρινόπουλο»



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 19 Ιούνη 2015

 Τη συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων που στην πλειοψηφία τους είναι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και 8ωροι, στον όμιλο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο όμιλος, μετά τις απορροφήσεις που έκανε είτε άμεσα, είτε με τη μορφή της δικαιοχρησίας, όπως με την εταιρεία "Αρβανιτίδης", προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, κλείνοντας καταστήματα και πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.


Ο όμιλος κάνει εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων, μειώνει τους μισθούς, με το κόψιμο των επιδομάτων και με τη χρήση της τελευταίας κλαδικής σύμβασης που είχε υπογράψει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Επίσης, προσλαμβάνει με τους κατώτατους μισθούς και με ελαστικές μορφές εργασίας, που σημαίνει μισθοί των 200 και 300 ευρώ. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, βάζει τους εργαζόμενους της εταιρείας ασφαλείας που συνεργάζεται να ψάχνουν τις τσάντες του προσωπικού, μέσα και έξω από τα καταστήματα».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου, συσπειρωμένοι στα δύο επιχειρησιακά τους σωματεία («Μαρινόπουλος» και «Αρβανιτίδης»), με ενιαίο πλαίσιο να απαιτήσουν: Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι των προσωπικών αντικειμένων των εργαζόμενων. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας για κανέναν, οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα που κλείνουν να απορροφούνται σε άλλα του ομίλου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε πλήρους εργασίας αορίστου χρόνου. Να ανακτηθούν τα χαμένα με επιστροφή στην κλαδική σύμβαση του 2009.