Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πολιτική διακοπών νερού από το Δήμο Λάρισας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  Παρασκευή 19 Ιούνη 2015 
Με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ στη ΔΕΥΑΛ, που στηρίχτηκε και από τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η δημοτική αρχή Λάρισας συνεχίζει την πολιτική διακοπών ύδρευσης, ώστε να διασφαλίζεται η είσπραξη των βεβαιωμένων εσόδων. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ καυχιόταν στα τοπικά ΜΜΕ ότι η νέα δημοτική αρχή, από την ημέρα που ανέλαβε, έχει προχωρήσει σε 2.000 διακοπές και αφαιρέσεις υδρόμετρων, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Ετσι, γίνεται φανερό ότι η πολυδιαφημισμένη ευρωστία της ΔΕΥΑΛ πληρώθηκε και συνεχίζει να πληρώνεται από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Χαρακτηριστικό της «ευαισθησίας» της δημοτικής αρχής είναι και η τελευταία εισήγηση προς το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, στην οποία αναφέρει: «Οι ρυθμίσεις καταβολής των ανεξόφλητων υπολοίπων οπωσδήποτε πρέπει να συνεχιστούν και η γνωστοποίηση οποιασδήποτε μορφής αδυναμίας του καταναλωτή είναι δική του ευθύνη. Οι δημότες είναι συμμέτοχοι με τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο που ανταποκρίνονται, αναλαμβάνοντας και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί».
Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας, «η ''κοινωνική ευθύνη'', έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή Λάρισας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για τους οποίους προτείνει συνέχιση της πολιτικής διακοπής των παροχών ύδρευσης με τρεις ανεξόφλητους λογαριασμούς και αφαίρεση του υδρόμετρου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Την ίδια ώρα, τεράστια ανεξόφλητα ποσά συσσωρεύονται για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΛ, όπως το "ΑΕΛ Arena", μεγαλοξενοδόχοι, κλινικάρχες, το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα είσπραξης γι' αυτές τις κατηγορίες...
Σε αίτημα, μάλιστα, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 27-03-2015, να δοθεί αναλυτική λίστα από τη ΔΕΥΑΛ των μεγαλοοφειλετών με συγκεκριμένα στοιχεία και ιδιαίτερα των ΝΠΙΔ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση έως σήμερα».