Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση της Αλ. Μπαλού στην ΕΡΤ1

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/06/2015 - 10:11
 Η κυβέρνηση παρότι επικαλείτο τη δημοκρατική διαδικασία, δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία την πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος με ξεκάθαρους και έντιμους όρους προς το λαό, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1. 
Πρόσθεσε ότι ο καθένας αυτό το δημοψήφισμα το μεταφράζει όπως θέλει, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το δημοψήφισμα είναι κάλπικο. 
Ο λαός να ακυρώσει στην πράξη και τα δύο μνημόνια, να απορρίψει το μνημόνιο των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ταυτόχρονα πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι και στο μνημόνιο που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ. Επίσης, πρέπει να πει όχι στη συνέχιση των μνημονίων γιατί και η πρόταση της κυβέρνησης κρατά σε ισχύ όλους τους μνημονιακούς νόμους. 

Η Αλ. Μπαλού επισήμανε ότι η ΕΕ και οι αξίες της δεν έχουν αλλάξει, η αξία της είναι μία: Η περιφρούρηση και η προάσπιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, το ξεπέρασμα της κρίσης με καλύτερους όρους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους και αυτό απαιτεί μέτρα που καταδυναστεύουν το λαό, όπως μειώσεις συντάξεων, μισθών, περικοπές σε Υγεία και Παιδεία. Μέτρα που έλαβε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνεχίζονται επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.