Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ζήτημα διαφάνειας στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
Ζήτημα διαφάνειας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» θέτει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας
Τα τελευταία δύο σχολικά έτη, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει αναλάβει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΣΠΑ σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αιτήσεις να εργαστούν στο πρόγραμμα, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν γνωρίζει σήμερα μέχρι πού έχει φτάσει ο κατάλογος των προσληφθέντων εκπαιδευτικών.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας να δουν μέχρι πού έχει φτάσει ο πίνακας και αν είναι κοντά η σειρά τους να κληθούν να εργαστούν, ουδεμία πληροφόρηση έχουν, αν και έχουν άμεσα έννομο συμφέρον. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει άρνηση να δημοσιευτεί ο πίνακας εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ανά ειδικότητα και ανά νομό, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξάλλου οι υπεύθυνοι της υλοποίησης του προγράμματος αυτού τα 2 τελευταία χρόνια.
Στα παραπάνω αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Τάσσος, Ελ. Γερασιμίδου, Γ. Γκιόκας και Λ. Κανέλλη, που υπογράφουν την Ερώτηση και καλούν τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα ώστε άμεσα να δημοσιευτεί ο κατάλογος των προσληφθέντων εκπαιδευτικών ανά νομό και ειδικότητα που εργάστηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος και των εκπαιδευτικών που εργάζονται φέτος στο πρόγραμμα αυτό.