Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Προετοιμάζουν την αξιολόγηση στους δήμους


Σε κατανομή των υποχρεωτικών ποσοστών προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, παρά τις αντιδράσεις

Ριζοσπάστης Παρασκευή 6 Ιούνη 2014

Συνέντευξη Τύπου για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» έδωσαν συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΤΑ στη Λάρισα, καλώντας τους εργαζόμενους να μην περιμένουν λύσεις «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς, ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες», τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΕ - ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και την πλειοψηφία του Συλλόγου τους. Να μην έχει κανένας αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις σε όφελος του λαού, έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες.
Στο μεταξύ, σε δήμους όπως αυτός της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, προχωρούν οι διαδικασίες της αξιολόγησης, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του δήμου. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο γενικός διευθυντής ήδη από τον Απρίλη, πριν δηλαδή δοθεί η δίμηνη παράταση, πραγματοποίησε τον επιμερισμό των ποσοστών (15% - 60% - 25%) στις Διευθύνσεις. Το 15% των εργαζομένων που υποχρεωτικά θα αξιολογηθεί με 1-6,7, στο Δήμο Καλαμαριάς αντιστοιχεί σε 69 εργαζόμενους, οι οποίοι μπαίνουν ψηλά στη λίστα για διαθεσιμότητα - απόλυση.
Με παρέμβασή τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς κατάφεραν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά αποφάσισε ομόφωνα: Να μην εφαρμοστούν στις υπηρεσίες του Δήμου οι διατάξεις του ν. 4250/14 που αφορούν την αξιολόγηση και απαιτεί για απόσυρσή του. Τη στήριξη και συμπαράσταση στις όποιες κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου, αποφασίσουν οι εργαζόμενοι. Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου καμία πειθαρχική διαδικασία που τρομοκρατικά θέλει να επιβάλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων.
Στην πράξη, όμως, η Διοίκηση του δήμου δεν κάνει τίποτα για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων, αποδεικνύοντας ότι η στήριξη που εξέφρασε είναι εντελώς προσχηματική. Αποδεικτικό αποτελεί ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ανακληθεί η απόφαση του γενικού διευθυντή και η διοίκηση του δήμου αρνείται να παρέμβει σε αυτή την κατεύθυνση.