Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Παζάρια της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση για τις κοινωνικές δομές


Ριζοσπάστης Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
Τα παζάρια με την κυβέρνηση άρχισε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.

Συγκεκριμένα, χτες, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητώντας του να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δομών αυτών ακόμα και με χρήματα από το «κοινωνικό μέρισμα». Οσο για το ποσό, ζήτησαν να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Από την πλευρά του ο υφυπουργός είπε πως δεν έχουν εγκριθεί ακόμα τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της χώρας, επισημαίνοντας και τις δυσκολίες για την εξοικονόμηση όλου του ποσού της χρηματοδότησης.
Την περασμένη βδομάδα, η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΚΕΔΕ, Ελπίδα Παντελάκη, είχε ζητήσει την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης για να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα κρίσιμα ζητήματα, όπως των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών καθώς λήγουν τον ερχόμενο Αύγουστο.