Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΘΕΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ.



Πριν καλά τελειώσει η διαδικασία των δημοτικών εκλογών η διοίκηση του δήμου και της κοινωφελούς επιχείρησης έδωσε ήδη δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται την «προτεραιότητα στην κοινωνία» που έταζε προεκλογικά.
Προχώρησε σε ωμό εκβιασμό προς τους γονείς και τους μαθητές των τμημάτων του Πολιτιστικού κέντρου και του Ωδείου οπου απειλεί με αποκλεισμό από τις εξετάσεις όσους έχουν ανεξόφλητες οφειλές σε δίδακτρα και εξέταστρα, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε όλα τα κέντρα πολιτισμού.

Το θέμα έθεσε, προ ημερησίας διατάξεως, στο δημοτικό συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση, καταγγέλλοντας αυτή την πρακτική και ζητώντας άμεσα την απόσυρση της ανακοίνωσης και τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Η απάντηση που έλαβε από την πλειοψηφία είναι ότι δεν εφαρμόστηκε στην πράξη.
Φυσικά αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς και μαθητές που δυσκολεύονται η δεν μπορούν να πληρώσουν   τις δυσβάσταχτες για τις λαϊκές οικογένειες υποχρεώσεις που τους επιβάλλονται. Για  ένα κοινωνικό αγαθό μάλιστα που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, όπως είναι η πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Πολύ  δε περισσότερο όταν η λαϊκή φοροληστεία έχει χτυπήσει από καιρό κόκκινο και βαίνει την ανιούσα.
Να σημειωθεί ότι ορισμένοι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, αρθήκαν ότι υπήρχε η ανακοίνωση με δική τους ευθύνη, και ότι ήταν ανυπόγραφη και αλλά τέτοια κρύα ανέκδοτα.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι εκπρόσωποι της Παρέμβασης που ήταν παρόντες ως δημοτικοί σύμβουλοι στην συνεδρίαση απέφευγαν επιμελώς να πάρουν θέση για το ζήτημα.