Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης χαιρετίζει θερμά τους 2.500 περίπου συνδημότες μας που τη στήριξαν με την ψήφο τους.  Οι δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, η ενίσχυση της παράταξης κατά 2% ( από 8% σε 10%), η εκλογή 3 δημοτικών συμβούλων ( που οριακά θα ήταν 4) και η εκλογή συμβούλων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες  είναι ελπιδοφόρα στοιχεία, που μας δίνουν μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα μας που ούτε άρχισε, ούτε τελείωσε στις εκλογές. Είναι  ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι σε αρκετούς οικισμούς η Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνει ποσοστά πάνω από 10% (Ταγαράδες, Πλαγιάρι, Βασιλικά, Σουρωτή, Θέρμη).


Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτό της παράταξής μας καταγράφεται μετά από την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος στη διάρκεια της κρίσης, σηματοδοτεί ότι μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη των αγώνων και στο δήμο μας με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του δήμου.

Συνολικά ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει έναν αρνητικό συσχετισμό για τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας. Ο συνδυασμός του Δημάρχου, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συγκεντρώνει ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά. Η οργή και ο θυμός πολλών συνδημοτών μας δεν εκφράστηκε μαζικά στην κάλπη και σ’ αυτό συντέλεσαν αρκετοί λόγοι και κυρίως η μείωση των απαιτήσεων σε συνθήκες τεράστιων δυσκολιών επιβίωσης,  οι κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμοί, οι υποσχέσεις παροχών φτωχοκομείου ή ελπίδων από  τη μια ή την άλλη μορφή  διαχείρισης της φτώχιας στο δήμο μας, και γενικότερα στη χώρα χωρίς αμφισβήτηση των βασικών αιτιών που την προκαλεί, χωρίς γραμμή ρήξης και ανατροπής απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης .

 Οι κάτοικοι της περιοχής μας θα βρεθούν σε δύσκολη θέση τα επόμενα χρόνια έχοντας μια δημοτική αρχή σταθερά προσανατολισμένη στην εφαρμογή τοπικά της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται κεντρικά: Αποδοχή της περικοπής των πόρων, νέα βάρη στους δημότες, εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των υποδομών, υποβάθμιση τους σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, αποδοχή με ή χωρίς «αντίσταση» της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης του δήμου, χάρισμα της δημοτικής περιουσίας σε «επενδυτές».

Το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ με επικεφαλής τον κ. Φάμελο, μέχρι τέλος Μαρτίου αντιδήμαρχο και επί 12 χρόνια δεξί χέρι του δημάρχου, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τα κομματικά ποσοστά των συγκεκριμένων χώρων. Το  ποσοστό του 20%   που έλαβε δείχνει  πως αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων  του δήμου μας το  επέλεξε ως αλλαγή διαχειριστή. Ο συνδυασμός του καταθέτοντας ένα πρόγραμμα που σε ελάχιστα διέφερε από το πρόγραμμα του δημάρχου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εγκλωβιστεί η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων στη λογική της επιλογής διαχειριστή, χωρίς αμφισβήτηση της βασικής γραμμής πλεύσης, και προτίμησε έτσι αυτό που ήδη ήξερε.

Ευθύνη επίσης στον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων στη διαχειριστική λογική είχε και ο συνδυασμός που στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παρά τον «επαναστατικό» προεκλογικό βερμπαλισμό του, το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε λογική ουράς στο κίνημα της διαχείρισης  στο δήμο μας όπου πρωτοστάτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στην περιοχή των Βασιλικών.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση αξιοποιώντας και την αυξημένη δύναμη και τη δυναμική της θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών τον αγώνα μαζί με το λαϊκό κόσμο της περιοχής μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Θα  είμαστε δίπλα του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τοπικά και κεντρικά, θα μπούμε μπροστά για να οργανωθούν αγώνες, να αποσπαστούν ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει ο δρόμος για μια ελπιδοφόρα προοπτική. Γιατί εκεί κρίνεται το ποιος είναι με ποιον, εκεί διαμορφώνονται οι όροι ο λαός να γίνει αφέντης του τόπου του και του πλούτου που παράγει.
* ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ.