Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Αποφάσισε ομόφωνα ενάντια στην αξιολόγηση



 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΠέμπτη 19 Ιούνη 2014
Kλιμακώνονται οι αντιθέσεις στο νόμο 4250 / 14 για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.
Την κάθετη αντίθεσή του στο νόμο για την «αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Πάτρας.
Μιλώντας στο «Ρ» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, μας είπε σχετικά: «Μετά και από παρέμβαση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου διαμορφώθηκε ως εξής:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250 / 14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και αποφασίζει:
- Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
- Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250 / 14, ώστε ο δήμαρχος να μην προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών (σ.σ.: Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων.).
- Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και το λαό της πόλης για την κατάργηση του νόμου.
- Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε 'αξιολογήσεις' που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.
- Εξασφάλιση μόνιμης - σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα"».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε αίτημα για άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να πάρει απόφαση και να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την «αξιολόγηση» δομών και υπαλλήλων, ζητώντας την κατάργησή του.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας ζητά να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα απαιτήσει ν' αποσυρθεί ο νόμος για την αξιολόγηση που οδηγεί σε συρρίκνωση, ακόμα και κλείσιμο υπηρεσιών των δήμων. «Η αξιολόγηση των υπάλληλων και στο δήμο σημαίνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και πρέπει ο εργατόκοσμος, οι άνεργοι, οι τσακισμένοι μικρομεσαίοι να την παρεμποδίσουν!»