Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Με την παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πληρώθηκαν δεδουλευμένα εργαζομένων

Για την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων και την ομαλοποίηση της πληρωμής των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του Νομικού Προσώπου του δήμου Θέρμης, δεσμεύθηκε η διοίκηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τετάρτη 6/2.
Το θέμα συζητήθηκε μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ζήτησε να ενταχθεί ως προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απλήρωτοι εργαζόμενοι, που ζουν το καθεστώς της απληρωσιάς εδώ και χρόνια.
Η διοίκηση του δήμου δεσμεύτηκε να πληρώσει τα χρωστούμενα του Δεκέμβρη μέχρι τις 13/2, τα χρωστούμενα του Γενάρη μέχρι τις 27/2 και στη συνέχεια να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές κάθε μήνα. Έτσι χθες οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη.
Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, να συνεχίσει να καταβάλει άμεσα ο δήμος τη μισθοδοσία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι εργάζονται μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε περίπτωση που καθυστερεί η χρηματοδότηση. Και σε περίπτωση εξάντλησης της τακτικής επιχορήγησης του Νομικού Προσώπου, να προχωρήσει σε επιπλέον επιχορήγηση θέτοντας ως προτεραιότητα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Όπως κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η κατάσταση της απληρωσιάς τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει καθεστώς, και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο να δουλεύουν για μήνες (έως 6) απλήρωτοι. Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕΤΑΑ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των σχετικών κονδυλίων δε μειώνουν την ευθύνη της διοίκησης, καθώς σε όλους σχεδόν τους δήμους της περιοχής οι εργαζόμενοι με το ίδιο πρόγραμμα πληρώνονται κάθε μήνα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θέρμης, σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις και ερωτήσεις (προφορικές και γραπτές), ενώ τουλάχιστον 6 ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στη Βουλή, μέσω των βουλευτών του ΚΚΕ, για την οριστική επίλυση του θέματος.