Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ"

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα του δήμου και πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

Τα βασικότερα προβλήματα είναι η ανεργία, που και στο δήμο μας κινείται σε υψηλά επίπεδα, τα μαγαζιά που κλείνουν ή φυτοζωούν, η ελαστική και κακοπληρωμένη δουλειά, η κατάσταση των αγροτών που δεν τα βγάζουν πέρα, τα μεγάλα προβλήματα στη σχολική στέγη, η μεταφορά των μαθητών, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τα δίδακτρα σε πολιτισμό και αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη που αυξήθηκαν το 2011, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του νερού, τα χαράτσια των εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ για να συνδεθεί κανείς στην αποχέτευση. 

Ταυτόχρονα λείπουν βασικά έργα υποδομής, όπως αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά, έργα για τα όμβρια ύδατα, υποδομές υποστήριξης των αγροτών, χώροι πολιτισμού και αθλητισμού. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο εργοστάσιο  καύσης απορριμμάτων στον Άγιο Αντώνιο.


Αυτές είναι οι συνέπειες μιας πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια κεντρικά και τοπικά και η οποία υπηρέτησε και υπηρετεί τα συμφέροντα λίγων ομίλων, ενώ έχει επιδεινώσει τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Συμφωνώντας και εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, κυβερνήσεις και τοπικές αρχές – η τοπική συγκυβέρνηση στο δήμο ήταν ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ -  έχουν τεράστια ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως εδώ. Από κοινού φόρτωσαν στις πλάτες των δημοτών τα βάρη. 

Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τον κόσμο να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση αγωνιζόμενοι και διεκδικώντας τα χρήματα που μας ανήκουν,  για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε σήμερα με συγκεκριμένα μέτρα τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, για να γίνουν τα αναγκαία έργα χωρίς να πληρώνουμε δυο και τρεις φορές και να φορτωθούν τα βάρη στους μονοπωλιακούς ομίλους που κερδίζουν αμύθητα και μέσα στην κρίση και τοπικά και συνολικότερα. Και βέβαια παλεύουμε για ανατρέψουμε συνολικά αυτή την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία.