Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,  συναντιόμαστε και σήμερα εδώ, λίγο πριν τις κάλπες όλοι εμείς που το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες. Για να πάρει ανάσα ο λαός μας, ο δημότης του δήμου μας, από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται στη ζωή του. Μέσα  σε ένα σύστημα βαρβαρότητας,  σήψης, παρακμής, που στέλνει τη ζωή του εργαζόμενου κόσμου δεκαετίες πίσω. Τη  στιγμή που οι τεχνολογικές & επιστημονικές εξελίξεις, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, ο φυσικός και επίκτητος πλούτος της μπορούν αντικειμενικά να καλύψουν τις ανάγκες για όλους με βάση τα επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού. Αν  βρεθούν στα χέρια  και στο κουμάντο του λαού με τη δική του εξουσία, και φύγουν από αυτά που λυμαίνονται τον κόπο του για να θησαυρίζουν ελάχιστοι Κροίσοι.

Για μια αληθινά ελπιδοφόρα προοπτική, που δεν έχει σχέση με ψεύτικες ελπίδες που διαψεύστηκαν παταγωδώς. Αυτές  που και στο παρελθόν τάξανε στον κόσμο οι δυνάμεις του συστήματος και κεντρικά και τοπικά. Και σήμερα ξαναζητούν να τους παραδώσει ο λαός και το όπλο της ψήφου του για να συνεχίσουν τα ίδια.


Μπροστά στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης για τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες με αισιοδοξία και μαχητικότητα, με μπροστάρηδες τους ανιδιοτελείς αγωνιστές των ψηφοδελτίων μας, οφείλουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά να ριχτούμε στη μάχη δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Για να μεταφέρουμε το ενιαίο μήνυμα του ΚΚΕ και των συνδυασμών της Λ.Σ.  στο λαϊκό κόσμο που υποφέρει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε μικρομάγαζο, σε κάθε χωριό και γειτονιά, σπίτι το σπίτι άνθρωπο τον άνθρωπο. Να δυναμώσουμε τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες την επομένη των εκλογών, μέχρι την τελική νίκη.

Η ΕΕ, η Κυβέρνηση οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αποτελούν τους κρίκους της αλυσίδας του κράτους  των καπιταλιστών και των συμμαχιών του. Αυτό και την ταξική πολιτική του, σε βάρος του λαού ,υπηρετούν.  Αλυσοδένουν το λαό ,καθένας, με το δικό του διακριτό ρόλο.

Οι διαχειριστές κάθε χρώματος και κόμματος, οι δήθεν ανεξάρτητοι που κινούνται στα πλαίσια του συστήματος,  στους Δήμους  και στις Περιφέρειες, προσπαθούν με απεγνωσμένες προσπάθειες να εξαπατήσουν για πολλοστή φορά. Ότι δήθεν είναι και αυτοί θύματα και ότι προσπαθούν να επιτελέσουν φιλολαϊκό έργο μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Όμως,  στην καλύτερη περίπτωση, καυγαδίζουν για τη σειρά που έχουν οι ίδιοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τις προτεραιότητες της, όχι όμως για το περιεχόμενο της.

Αφού  και την επιχειρηματολογία για την ανάγκη θυσιών από το λαό υιοθετούν, και τα μέτρα που απαιτεί αυτή η πολιτική  εφαρμόζουν, συχνά με ζήλο, σε ότι τους αφορά.

Την πραμάτεια αυτής της πολιτικής, ο καθένας συνδυασμός διαφημίζει, με ελαφρές παραλλαγές στο ίδιο αντιλαϊκό περιεχόμενο και με το δικό του ιλουστρασιόν περιτύλιγμα.

Η  αλήθεια για την  Περιφέρεια και για κάθε δήμο, είναι πως έχει ως ευαγγέλιο της τις οδηγίες της Ε.Ε. που υποχρεωτικά ενσωματώνονται στους νόμους της χώρας που ήδη κατά 80% αποτελούνται από αυτές.  Από φέτος μάλιστα ενεργοποιείται η άμεση οικονομική σχέση δήμων και περιφερειών με την Ε.Ε και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.

Με τις αρμοδιότητες του Καλλικράτη, με τη μετατροπή της Περιφέρειας σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η Διοίκηση της, Τζιτζικώστα και Ψωμιάδη πριν:

1.Πρωταγωνιστεί η συναινεί για να αλλάζει η χρήση γης.

Αδειοδοτεί επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία κορυφογραμμών, όπως στο Βέρμιο με τα τερατώδη ιδιωτικά αιολικά πάρκα. Για  κέρδη που ο λαός θα πληρώνει με τα τέλη για τις ΑΠΕ.

Για την παράδοση αρχαιολογικών χώρων και ακτών στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως γίνεται και με παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, σε βάρος του λαϊκού δικαιώματος στην ανάπαυλα και την αναψυχή την πρόσβαση στον πολιτισμό.

Παραδίδει γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά η για βιοκαύσιμα, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους φτωχούς αγρότες, που παγιδεύτηκαν, για το περιβάλλον και την όξυνση του διατροφικού προβλήματος της χώρας.

Κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο  με "τα καλάθια αγροτικών προϊόντων" και τα ‘δημοπρατήριά" Για το κόστος παραγωγής και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων στο χωράφι δε λέει κουβέντα.  Ούτε για τη νέα ΚΑΠ. Που  φέρνει νέα δεινά στους αγρότες και αποτελεί εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, αφανισμού χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών. Αλλά και ακόμα πιο πανάκριβων και μη ασφαλών προϊόντων για το λαό.  Σε αυτή την κατεύθυνση, του αφανισμού των μεροκαματιαρήδων αγροτών  και επαγγελματιών προς όφελος των ομίλων κινείται και το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές αγορές.

Προετοιμάζει το έδαφος για την παράδοση των λιγοστών ελεύθερων αστικών  χώρων στους ιδιώτες στο όνομα της ανάπτυξης, όπως συμβαίνει με τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης.*

2.Συμμετέχει στη διαχείριση-μοίρασμα των κοινοτικών κονδυλίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε μικρούς και μεγάλους ιδιώτες. Για  μελέτες και υλοποίηση άχρηστων για το λαό προγραμμάτων. Αλλά και για την προπαγάνδα των ευρώενωσιακών αξιών, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας, της δια βίου μάθησης και απασχόλησης. Η σημερινή διοίκηση Τζιτζικώστα βαυκαλίζεται για την ικανότητα της να απορροφά τέτοια κονδύλια.

 Την  ίδια ικανότητα τους διαφημίζουν και οι άλλοι υποψήφιοι του  Ε.Ε. μονόδρομου. Όλοι τους τα  ίδια χιλιοειπωμένα και δοκιμασμένα προγράμματα της Ε.Ε. που μας έφτασαν ως εδώ τάζουν. Και συναγωνίζονται, με τα προγράμματά τους για τους δήμους και τις περιφέρειες, για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επαναφορά στην καπιταλιστική ανάπτυξη που μας οδήγησε στην κρίση.

 Οι προτεραιότητες τους καμιά σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες. Είναι, ολοφάνερα πια, οι προτεραιότητες των αναγκών του κεφαλαίου για υψηλή κερδοφορία που πληρώνει ο λαός με πανάκριβα χαράτσια και διόδια κάθε λογής. Για αυτό το λόγο, εξάλλου, όλα  τα έργα της  περιφέρειας με την παρούσα διοίκηση γίνονται μέσω ΣΔΙΤ, αυτό επιτάσσει και το νέο ΕΣΠΑ ΣΕΣ που λιβανίζουν.

Την ώρα που βρέφη και νήπια μένουν εκτός παιδικών σταθμών, που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα σε νηπιαγωγεία και σχολεία, την ώρα που μειώνουν τις ώρες άθλησης στα σχολεία που τα κονδύλια για τις αθλητικές ομοσπονδίες έχουν μειωθεί κατά 85%, την ώρα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη παράδοση της διατροφικής αλυσίδας στους μονοπωλιακούς ομίλους, τρέχουν προγράμματα της ΕΕ και του ΕΣΠΑ εκατομμύριων ευρώ μέσω ιδρυμάτων και Δήμων, για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

 Την  ώρα πχ που η πυροσβεστική η δασική υπηρεσία και οι υπηρεσίες πολιτική προστασίας των δήμων αποψιλώνονται από μέσα, προσωπικό και πόρους, τρέχουν προγράμματα της Ε.Ε., εκατομμυρίων ευρώ, μέσω δήμων και ΜΚΟ για την εκπαίδευση εθελοντών πολιτικής προστασίας ως όχημα για την ιδιωτικοποίησή αυτών των   υπηρεσιών.

Την ώρα που για ένα κομμάτι πικρό ψωμί  της ξενιτιάς φεύγουν νέα παιδιά που με κόπους και θυσίες σπουδάσανε, που η ανεργία στους νέους χτυπάει κόκκινο, τάζουν  χιλιοσερβιρισμένα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,  και 2μηνα και 5μηνα κοινωφελούς εργασίας. δηλαδή ανακύκλωσης της ανεργίας για να κοροϊδέψουν τους νέους και τους ανέργους και να χτυπήσουν τα μεροκάματα συνολικά.

Σε αυτές τις προτεραιότητες, συμφώνησαν με τη διοίκηση Τζιτζικώστα Ψωμιάδη και όλες οι άλλες παρατάξεις του ευρωμονόδρομου και των κομμάτων του. Και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ  και του ΛΑΟΣ  και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Πλην  της Λ.Σ. Οι παρατάξεις αυτές  συνολικά  κινήθηκαν  με διάφορες παραλλαγές, μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικούσαν το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Αυτό κάνουν και οι σημερινοί υποψήφιοι αυτών κομμάτων, οι δήθεν ανεξάρτητοι. Ενώ οι «αριστεροί» της κ. Χαραλαμπίδου π.χ.  καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν, εντός των τειχών της,  να κάνουν την περιφέρεια φιλολαϊκή με λίγα «συμμετοχικά» και «κινηματικά»  πασπαλίσματα. Χωρίς, φυσικά,  ίχνος σύγκρουσης με τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί αυτή η πολιτική, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την Ε.Ε..  Αντίθετα συσκοτίζουν και εξωραΐζουν τον αντιλαϊκό της ρόλο. Καταπίνουν τα μόνιμα μνημόνια της ΕΕ αμάσητα και κλαίνε υποκριτικά για τις συνέπειές του μνημονίου. Ενώ  ο Τσίπρας είπε πρόσφατα στον Alfa πως θα προσπαθήσει να καταργήσει τις αδικίες τους λες και έχει και δίκαια για το λαό πράγματα. Και  αυτό θα το κάνει όταν το επιτρέχει η 2α παρουσία της καπιταλιστικής ανάκαμψης .

Λιβανίζουν  το ΕΣΠΑ που τα χρήματα  του προέρχονται από την λαϊκή φοροληστεία. Η  χώρα μας συμμετέχει στους πόρους της Ε.Ε. με 1,4% του ΑΕΠ, ποσό που σήμερα αντιστοιχεί σε 2,5 δις ευρώ ετησίως. Αυτά τα προβάλλουν, όλοι τους, με θράσος ως βοήθεια-δώρο της ΕΕ.  Χρήματα που βέβαια καταλήγουν κατά 50% τσέπες επιχειρηματικών ομίλων μεγάλων χωρών της ΕΕ. Και  τα υπόλοιπα στην πλειοψηφία τους σε μικρότερους η μεγαλύτερους Έλληνες καπιταλιστές.

Την ίδια στιγμή για έργα προτεραιότητας για τις λαϊκές ανάγκες, που μόνο η Λ.Σ τα τοποθετεί ψηλά, δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ. Όπως π.χ.  για την αντισεισμική θωράκιση. Όταν  μάλιστα έχουμε αυτή τη μεγάλη σεισμογένεια και την πείρα του 78, μόνο στο 15% των κτιρίων έχει γίνει  πρωτοβάθμιος έλεγχος από τότε, μένουν ανεκτέλεστα 370 τουλάχιστο πρωτόκολλα κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων τη στιγμή που το 1/3 είναι  κτισμένο πριν το 58. Όταν πάνω από 100 σχολεία έχουν πρόβλημα στατικής επάρκειας στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο ισχύει και για την αντιπλημμυρική προστασία, κι ας πλημμυρίζει σε πολλές περιοχές του νομού, όπως και στην ύπαιθρο από το δήμο  Θερμαϊκού ως την Ασπροβάλτα, το δήμο Δέλτα και Λαγκαδά αλλά και σε πολλές γειτονιές της πόλης της Θεσσαλονίκης. Και ας καταστρέφονται κάθε λίγο και λιγάκι περιουσίες λαϊκών οικογενειών, φτωχών επαγγελματιών και σοδειές αγροτών. Αφού τέτοια έργα δεν συμφέρουν στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, δεν έχουν, όπως λένε, προστιθέμενη αξία για αυτούς. Χρειάστηκε μέχρι και να θρηνήσουμε θύμα εδώ στη Θέρμη για να χρηματοδοτηθεί το αντιπλημμυρικό του Θεσσαλού.

Ανάλογη είναι η κατάσταση  στα έργα υποδομής για την παιδεία με τις διπλοβάρδιες και τις ασφυκτικές αίθουσες, την πρόνοια και τους παιδικούς σταθμούς, με τα πανάκριβα ενοικιαζόμενα και συχνά ακατάλληλα κτίρια, την υγεία, τους ελεύθερους χώρους για το λαό, την άθληση και τον πολιτισμό κ.α.

3.Η Π.Κ.Μ. στηρίζει την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων από ιδιώτες, με την εγκατάσταση και λειτουργία των επικίνδυνων για το περιβάλλον και την υγεία του λαού αλλά και πανάκριβων εργοστασίων καύσης, που θα σημάνουν τετραπλασιασμό των δημοτικών τελών  για τις λαϊκές οικογένειες. Έχει ήδη βάλει πλάτες στη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στο νομό Σερρών. Χωροθετεί διαχείριση των απορριμμάτων κοντά σε κατοικημένες περιοχές γιατί αυτό συμφέρει τους ιδιώτες, όπως στην Ευκαρπία. Αρνείται εδώ και 2,5 μήνες να φέρει για συζήτηση όπως ζήτησε η Λ.Σ. την αδειοδότηση από την κυβέρνηση στον ΤΙΤΑΝΑ να καίει 500.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως.

Εκτός από τους συνδυασμούς της συγκυβέρνησης Τζιτζικώστα- Ιωαννίδη-Παυλίδου και του Μπόλαρη της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση και την καύση των απορριμμάτων, ακόμα και οι δήθεν αριστεροί της Χαραλαμπίδου και οι «υπερεπαναστάτες» Ουραγοί  του Σύριζα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν παίρνουν σαφή θέση κατά της οποιασδήποτε ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μετά την απόλυση των απασχολούμενων με stage, την διαθεσιμότητα, την εφεδρεία και τις απολύσεις, η Π.Κ.Μ.* καταργεί 500 οργανικές μόνιμες θέσεις εργασίας. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ελληνικής άρχουσας τάξης και της ΕΕ, για συρρίκνωση και κατάργηση των όποιων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση τους, με  τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την μεταφορά  επιπλέον βαρών στο λαό. Κανείς από τους υπόλοιπους πλην της ΛΣ  τους δεν κάνει λόγο για αυτά, και οι της κ. Χαραλαμπίδου ψιθυρίζουν ορισμένα μόνο μην τυχόν και δημιουργήσουν απαιτήσεις στους εργαζόμενους.

Βάζει πλάτες στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Πρωτοστάτησε στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Με   στόχο την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο και τη συγκέντρωση του τζίρου στους μεγάλους ομίλους σε βάρος των μικροεπαγγελματιών.

Λειτουργεί  και ως μεσάζοντας της τσάμπα εργασίας πχ για την πρακτική άσκηση νέων των ΤΕΙ με 169Ε το μήνα στο δημόσιο και τσάμπα στον ιδιωτικό τομέα, και με 16 ευρώ μεροκάματο στα παιδιά του ΟΑΕΔ. Κανείς άλλος δεν αντιτάσσεται με συνέπεια σε αυτά, εκτός από τη ΛΣ.

Ακόμα και  όταν  δεν  στήριξε   ανοιχτά, δεν έβγαλε τσιμουδιά  για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των νοσοκομείων, τη πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, όπως της Παναγίας, την κατάργηση ΕΟΠΥΥ, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το  σφαγιασμό των μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φοροληστεία. Λες  και αυτά τα ζητήματα δεν αφορούσαν τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας. Με την πολιτική της στάση είχε αποφασιστικό μερίδιο ευθύνης, στο να πέσει το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Κεντρική Μακεδονία, στο 50% του μ.ο. της Ε.Ε. από 80% και είναι ακόμα χειρότερο για τα λαϊκά τα στρώματα γιατί μ.ο. λαϊκών στρωμάτων και πλουτοκρατών.

4. Αποδέχεται και δικαιολογεί την απώλεια των 10 δις ευρώ δήμων και περιφερειών που κατακρατούνται παράνομα από την κυβέρνηση. Την  δραματική περικοπή των πόρων της από τον Κ.Π. Στα  πλαίσια των δήθεν αναγκαίων θυσιών “για τη σωτηρία της χώρας” και την εξυπηρέτηση του χρέους της πλουτοκρατίας που φορτώνουν στο λαό. Το σύνολο του ποσού που προβλέπεται με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 για τις 13 περιφέρειες της χώρας για εκτός μισθοδοσίας δαπάνες είναι μόνο 163,5 εκ.  Τα   διαθέσιμα συνολικά κονδύλιά της Π.Κ.Μ. με βάση τον προϋπολογισμό του 2014 είναι κατά 60% λιγότερα σε σχέση με το 2010. Τα 7 εκ που υπολογίζονται για έργα δεν φτάνουν ούτε για να κλείσουν τις λακκούβες στους δρόμους.

5. Παραχωρεί σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους τον πολύτιμο τεράστιο ορυκτό πλούτο της περιοχής. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα  με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Αντίστοιχα  σχέδια ετοιμάζονται η βρίσκονται σε εξέλιξη για το Κιλκίς την Ημαθία κ.α.. Είναι  διαθέσιμη  στην ίδια κατεύθυνση και για τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής υδρογονάνθρακες και γεωθερμία. Όλοι οι άλλοι έκτος από τη Λ.Σ., ακόμα και όταν αντιτάσσονται, όπως κάνουν επιλεκτικά στην υπόθεση της Ελντοράντο στη Χαλκιδική, δε μιλούν για την ανάγκη συνολικά ο ορυκτός πλούτος να είναι περιουσία του λαού και να αξιοποιείται αποκλειστικά από δημόσιο φορέα, ως προϋπόθεση αυτή η αξιοποίησή να προσφέρει σε μια συνδυασμένη ανάπτυξη μαζί με άλλους κλάδους και όχι σε βάρος τους σε βάρος της υγείας και του περιβάλλοντος. Φυσικά αυτό που απαιτεί άλλη οικονομία και εξουσία.

6. Στηρίζει τις επιλογές παράδοσης του αεροδρομίου, του λιμανιού στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις του Ευρωμονόδρομου κάνουν διαχειριστικές προτάσεις για διαφορετικούς τρόπους με τους όποιους αυτές οι υποδομές  θα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Όπως  είναι πχ ο κρατικός έλεγχος με συμβάσεις παραχώρησης, ΣΔΙΤ κλπ σε ιδιώτες. Ο Ιωαννίδης πχ ονειρεύεται το εργασιακό Νταχάου της COSCO, από τη Χαραλαμπίδου μιλούν με ασάφεια  για δημόσιο έλεγχο και δημόσια ρυθμιστική αρχή. Κλείνοντας το μάτι στους ιδιώτες που έχουν βγάλει τα μαχαίρια για το φιλέτο του λιμανιού και του σιδηροδρόμου. Κάτι που κάνει ανοιχτά  στον  Πειραιά ο Δρίτσας  του ΣΥΡΙΖΑ. Που  μιλά για συνεργασία και σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα παίρνοντας τα συχαρίκια του Μαρινάκη.

Τον ίδιο ρόλο εξάλλου παίζουν και οι προτάσεις από τους δήμους την κίνηση 136, την κίνηση σώστε το νερό κλπ,  για μητροπολιτική δημοτικοποίηση η δημιουργία εταιρίας «λαϊκής βάσης» της ΕΥΑΘ. Οδηγούν  στην  ιδιωτικοποίηση από άλλο δρόμο, λιβανίζοντας παράλληλα την ΕΕ και τις οδηγίες της όπως η 60/2000 που κάνει το νερό ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ακριβώς για αυτό το λόγο το ερώτημα που θέτουν «ναι η όχι στην ιδιωτικοποίηση» είναι ψευδεπίγραφο. Υποκρύπτει  αυτό που θέλουν. Να  παγιδέψουν το λαϊκό κόσμο να διαλέξει  ποιά μορφή ιδιωτικοποίησης από αυτές που αναφέραμε και στηρίζουν προτιμά.

Το δημοψήφισμα το κάνουν,  για να κάνουν προεκλογική πασαρέλα «κοινωνικής ευαισθησίας». Οι υποψήφιοι και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ με ουρά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλοι   αυτοί που στήριξαν, ανοιχτά η με τη σιωπή τους, τη μετοχοποίηση-μερική ιδιωτικοποίησή της, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της.. Και οι δήμαρχοι που ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες των δήμων τους, όπως η καθαριότητα. Που λειτούργησαν τις αντίστοιχες ΔΕΥΑ ως ιδιωτικές εταιρίες, όπως έκανε και στη Θέρμη τη τοπική συγκυβέρνηση στο δήμο Παπαδόπουλου-Φάμελλου. Με  πανάκριβα χαράτσια και διακοπές νερού σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν. Κουβέντα για το νερό ως αποκλειστικά δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Αντίπαλοι  στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για αυτό που έχει θέσει το ΚΚΕ και η Λ.Σ. Δηλαδή  τον ενιαίο αποκλειστικά φορέα διαχείρισης, χωρίς καμιά εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων κ.α.

Είναι ανάγκη μπρος τις εκλογές σήμερα να δυναμώσουν αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ  στην Ευρωβουλή και της Λ.Σ στους  σε δήμους και Περιφέρειες γιατί:

Είμαστε εγγύηση για το Λαό.

Είπαμε  και λέμε την αλήθεια στο λαό.

Δεν  προσκυνάμε τις αρχές της ΕΕ. Δεν  λιβανίζουμε τους πακτωλούς της που  προέρχονται από το λαό και προορίζονται για τους  ομίλους. Δεν συμμετέχουμε στα πάρτυ των ΜΚΟ.  Δεν  πουλάμε το λαό για να κάτσουμε σε βελούδινες ακριβοπληρωμένες αντιλαϊκές κυβερνητικές και τοπικοδιοικητικές καρέκλες.

Δεν κάνουμε κωλοτουμπες. Η  ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λ.Σ δεν αλλάζει στρατόπεδο μετά τις εκλογές. Είναι  αταλάντευτα στο πλευρό του λαού

Δεν τα διπλώνουμε στις δυσκολίες μαχόμαστε ακούραστα για τα δίκια των λαϊκών στρωμάτων σε όλες τις συνθήκες.

Οι εκλεγμένοι Λ.Σ, μέσα και από το Π.Σ. όπως και από τα Δ.Σ  οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αποκάλυψαν και κατάγγειλαν αυτή την πολιτική. Ανέδειξαν  τις ταξικές στοχεύσεις της. Πρόβαλλαν  λύσεις ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σε βάρος των μονοπωλιακών συμφερόντων.

 Ο  λαός μας μπορεί και πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του Το κόμμα μας παντού, οι εκλεγμένοι του, είχαν θετική συμβολή στην ανάπτυξη και τον ταξικό προσανατολισμό της λαϊκής πάλης. Αυτό είναι που σήμερα πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά. Με  την ψήφο του για την ενίσχυση του ΚΚΕ των ΛΣ , ο λαός μπορεί  να κάνει βήματα:

Στην ανασύνταξη του ε.λ. κινήματος, την ανατροπή των συσχετισμών σε βάρος του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, το δυνάμωμα της λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης.

Για  να αναπτυχθεί η ορμητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που απαιτείται σήμερα, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή καταιγίδα. Για  την απόσπαση κατακτήσεων με κατεύθυνση την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας.

Για να σφυρηλατηθεί η πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία, χωρίς ψεύτικους διαχωρισμούς μέσα στο λαό, σε μνημονιακούς, αντιμνημονιακούς, αριστερούς, δεξιούς. Αλλά  με βάση τον πραγματικό διαχωρισμό που υπάρχει στην κοινωνία.  Το  λαό από τη μια και τα μονοπώλια από την άλλη. Αυτά  πρέπει να είναι ο ξεκάθαρος αντίπαλος. Για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να πάρει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία, για τη λαϊκή διακυβέρνηση, στην οποία το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει.

Να γιατί Φ και φ, σ και σ,  έχουμε χρέος, σε μας τους ίδιους και στα παιδιά μας να  βάλουμε δυνατά πλάτη στην κρίσιμη πολιτική αυτή μάχη.

Για να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί της Λ.Σ που στηρίζει σε δήμους και Περιφέρειες.

Για να γίνει αποφασιστικό βήμα ανατροπής στους συσχετισμούς δήμους, την περιφέρεια, την ευρωβουλή.

Για  να σπάσουν οι αλυσίδες των μονοπωλιακών ομίλων των κυβερνήσεων τους, των δήμων και των Περιφερειών τους, της Ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας τους.

Εμπρός     για   ΚΚΕ    δυνατό  παντού γιατί αυτό είναι   η   δύναμη  και η    ελπίδα  του    λαού.

 Σύντροφοι και φίλοι, μετά από 20χρόνια, προσωπικά δεν νιώθω ότι απομακρύνομαι από τα του δήμου Θέρμης. Θα εξακολουθήσω με κάθε τρόπο να είμαι παρών στην συλλογική προσπάθεια όπως τόσα χρόνια με άλλο φυσικά ρόλο.

Είμαι σίγουρος ότι η Λ.Σ. στη Θέρμη συνεχίζει πιο αποτελεσματικά και δυναμικά.

Με προίκα στη δράση της τη συλλογική της λειτουργία, την συνέπεια και τον προσανατολισμό της στα δίκια των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Με το νέο άξιο επικεφαλής της, τον καταξιωμένο αγωνιστή σ. Φάνη Καρκατζούνη.

Με το κατά 50% ανανεωμένο ψηφοδέλτιό της. Που  αποτελείται από δοκιμασμένους αλλά και νέους αγωνιστές, από ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Με  τους οποίους έχουμε χτίσει σε γερά θεμέλια μια σχέση εμπιστοσύνης και αγωνιστικής συστράτευσης.

Για αυτό έχει σήμερα όλα τα φόντα να κάνει την ανατροπή σε αυτή την εκλογική μάχη με την πλατιά χωρίς προηγούμενο εμπιστοσύνη που θα της δείξουν τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας.

Αυτό θα είναι πραγματικά μια καινούργια αφετηρία μια ουσιαστική αλλαγή σελίδας στο δήμο.

 Ακούραστα μέχρι την τελευταία στιγμή, το κλείσιμο της κάλπης, με το ψηφοδέλτια μας στο χέρι. Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή ψήφο να πάει χαμένη. Κανένα λαϊκό άνθρωπο να παγιδευτεί από τα ψευτοδιλήμματα τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες. Κανένα  νέο, να εκφράσει την αγανάκτησή του με αποχή. Η  αγανάκτηση η σιχασιά αυτή να γίνει δύναμη όπλο στα χέρια τους με τη στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων μας ακόμα και αν έχουν επιφυλάξεις.