Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε,

εδώ και αρκετό καιρό  έχει αναπτυχθεί από σωματεία και φορείς που δρουν και έχουν αναφορά στην περιοχή μας μια πρωτοβουλία και δράσεις για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις, παρεμβάσεις, μια σύσκεψη με τη συμμετοχή 16 φορέων, μια αυτοκινητοπομπή, ενώ στις 3 Απριλίου υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση. 

Το κείμενο που υπογράφουν οι φορείς σας το επισυνάπτουμε - αν και από όσο γνωρίζουμε,  σας το έχουν ήδη κοινοποιήσει οι φορείς - και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο  να συνταχθεί με τα αιτήματα των φορέων και να πάρει μέρος στις δράσεις για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης. Για το σκοπό αυτό ζητάμε να εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Φάνης Καρκατζούνης

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου                                                                                     Θέρμη, 28/3/2021

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε κινητοποίηση το Σάββατο 3 Απρίλη στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Θέρμης με βασικό αίτημα την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας καλούν σωματεία και φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Γυναικών Θέρμης (ΟΓΕ), η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΣΕΤΗΠ (Πληροφορική -  Έρευνα), ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, Σωματεία Συνταξιούχων πραγματοποίησαν μια σειρά δράσεων για την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της περιοχής, αλλά και συνολικά για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Δράσεις όπως, μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών, κινητοποίηση έξω από το ΚΥ Θέρμης την πανελλαδική μέρα πρωτοβάθμιας Υγείας, αυτοκινητο-πορεία κ.α.

Επισημαίνοντας πως «το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Θέρμης, επιδρά αρνητικά στην δυνατότητά του να προσφέρει επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, συνέχισαν τον βηματισμό διεκδίκησης με τους φορείς όλου του Δήμου με μία διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε στις 21 Μάρτη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 16 σωματείων και μαζικών φορέων της Θέρμης, όπως υγειονομικών, εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπρόσωποι πολιτιστικών - αθλητικών συλλόγων.