Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Ζούμε σε συνθήκες που τα λαϊκά στρώματα του νέου Δήμου Θέρμης δέχονται μια συνεχή επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής τους, από την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, μέσω του Μνημονίου, παίρνει τη μορφή αντιλαϊκής καταιγίδας. Με την ουσιαστική συμφωνία ΝΔ και ΛΑΟΣ, και τις διαχειριστικές αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ  χωρίς να αμφισβητεί τους στρατηγικούς στόχους της.
Συστατικό στοιχείο αυτής της επίθεσης υπήρξε και η πολιτική που ασκήθηκε μέσω των δήμων που συγκροτούν το σημερινό, όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εκλεκτούς του δικομματισμού και των συνεταίρων του, όσο «αυτοδιοικητικοί»   και «ανεξάρτητοι» και αν παρουσιάζονταν.
Ζήσαμε: Σημαντικές αυξήσεις στην πληρωμή των δημοτών για τις  υπηρεσίες των δήμων μας (νερό, καθαριότητα, πολιτισμός, αθλητισμός, παιδικοί σταθμοί κλπ)  αλλά και τις  υποδομές (πχ αποχετευτικά Θέρμης κ.α). Σοβαρές ελλείψεις η ανεπάρκειες υποδομών (πχ σχολική στέγη και  παιδικοί σταθμοί, απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, οδοποιία, στάθμευση, αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, βιολογικός καθαρισμός, επαρκή δίκτυα πολιτιστικών κέντρων και αθλητικών υποδομών κ.α.). Τον πρωταγωνιστικό ρόλο των δήμων στη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Όπως και στην εκχώρηση δημοτικής η δημόσιας περιουσίας (HAYAT, 127στρ σε ΣΔΙΤ στο δήμο Μίκρας για ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας νοσοκομεία, πάνω από 200στρ για αθλητικές εγκαταστάσεις σε Θέρμη, ανοχή στις  παραχωρήσεις στο Βατοπαίδι, 47στρ στο «ΝΟΗΣΙΣ» με ανταποδοτική λειτουργία και χωρίς έσοδα, 220στρ στη  Γ.Γ. Αθλητισμού με δέσμευση και απαξίωση και χωρίς έργο.). Την υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος με δημιουργία τσιμεντουπόλεων οριζόντιων πολυκατοικιών, με έλλειψη ελευθέρων χώρων και υποδομών αξιοποίησής τους. Την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με τη Χωματερή των Ταγαράδων, το σχεδιασμό για νέα υποβάθμιση στον Άγιο Αντώνιο με ΧΥΤΥ, ΧΥΤΕΑ και εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, την βιομηχανική ρύπανση, την όξυνση του προβλήματος των αδρανών υλικών(μπάζα) κ.α.
Με τον Καλλικράτη θα οξυνθούν αυτά τα προβλήματα αφού θα αυξηθούν τα βάρη στους δημότες με αύξηση της φορολογίας, απολύσεις, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και τοπικό και ταξικό κατακερματισμό της υγείας – πρόνοιας, της παιδείας, του περιβάλλοντος, των υποδομών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Με εξασφάλιση στους μεγάλους επιχειρηματίες της αύξησης της κερδοφορίας τους μέσω της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, της γης, των υποδομών και των  δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. Θα μπουν νέα «διόδια» παντού.
Η πολιτική αυτή είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης που σημαία του έχει την διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με διαρκείς θυσίες χωρίς προοπτική για τα λαϊκά στρώματα.
Η Λαϊκή συσπείρωση Θέρμης είναι η μόνη δημοτική παράταξη στο δήμο μας που  μπορεί να σταθεί, με συνέπεια, δύναμη και αποφασιστικότητα δράσης, απέναντι σε αυτή την πολιτική . Που μπορεί να εγγυηθεί ότι  θα την αντιπαλεύει μέσα και έξω από το δήμο. Τα εμπόδια που θα βάζει θα είναι τόσο πιο ισχυρά όσο ισχυρότερη είναι η θέση της στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί προτάσσει ένα πρόγραμμα διεκδίκησης δράσης και υλοποίησης στόχων που κοινός τους παρονομαστής είναι:  Η προάσπιση του εισοδήματος, της μόνιμης σταθερής  εργασίας με δικαιώματα, η ελάφρυνση από τα βάρη για υπηρεσίες και υποδομές που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι δημότες μας, η  προστασία και αναβάθμιση του οικιστικού και του φυσικού περιβάλλοντος όπως και των φυσικών πόρων σε όφελός τους. Έχει αποδείξει ότι είναι αδιάλλακτος εχθρός των μεγάλων συμφερόντων που τα επιβουλεύονται. Εγγύηση είναι ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί η πολιτική της πρόταση σε βάρος των μεγάλων συμφερόντων , υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Η πείρα, η γνώση, η αγωνιστικότητα, το ήθος και ο προσανατολισμός  δράσης των υποψηφίων της.
 Η υπερψήφισή της είναι η πιο ξεκάθαρη τιμωρία της πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή των δημοτών. Το παράθυρο για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης, την ελπίδα για μια προοπτική που τους αξίζει σαν παραγωγούς του πλούτου της περιοχής και της  χώρας μας, που τον διεκδικούμε μαζί τους γιατί τους ανήκει.