Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε,
συνταξιούχε, άνεργε, μετανάστη.
Εσύ που βλέπεις πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Το βράδυ των τοπικών εκλογών η Τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα περιμένουν να δουν αν λες ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο, στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.

Στις Τοπικές Εκλογές του Νοέμβρη πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Αν πάρουν την έγκριση της ψήφου σου, ετοιμάζουν και άλλα χειρότερα μέτρα.
Μεγάλο μέρος του λαού δε θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη του, τα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών, δε θα μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, δε θα μπορεί να γεμίσει το καλάθι του με τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Παίρνουν μέτρα διαρκείας μέχρι και για τα παιδιά των εγγονών μας. Δεν είναι προσωρινά.
Μη τους δίνεις πάλι την έγκρισή σου – μη χειροτερέψεις άλλο τη ζωή σου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ να επικαλεστούν την ψήφο του λαού υπέρ των υποψηφίων που στηρίζουν, πανηγυρίζοντας για την έγκριση της αντιλαϊκής πολιτικής τους, που σήμανε για σένα μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ανεργία, κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και κάθε εργασιακού δικαιώματος .



Χρησιμοποίησε το «όπλο» της ψήφου, για σένα και τα παιδιά σου.

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ – ΦΟΒΙΣΕ ΤΟΥΣ

Διόρθωσε τον κακό συσχετισμό που υπάρχει και στην τοπική διοίκηση.

Κεφάλαιο και μεγαλοεργολάβοι, θέλουν να διεισδύσουν περισσότερο, σε νέους τομείς της οικονομίας, των υπηρεσιών, των τοπικών έργων, για μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος σου. Για την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα έργα αντιρύπανσης, τους βιολογικούς καθαρισμούς, τη διαχείριση των Απορριμμάτων,  τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις πολύμορφες μπίζνες με τη δημόσια γη, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο «Καλλικράτης» σημαίνει:
Αύξηση της φορολογίας, χιλιάδες απολύσεις, νέες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας, της παιδείας, του περιβάλλοντος, των υποδομών (π.χ, ΕΥΑΘ, αποχετευτικά, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π.), του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Εξασφάλιση στους μεγάλους επιχειρηματίες της αύξησης της κερδοφορίας τους, της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, της αλλαγή χρήσης γης στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Στην ίδια αντιλαϊκή λογική πορεύτηκαν και οι Δήμοι που συγκροτούν τον Καλλικρατικό Δήμο Θέρμης.
Προώθησαν αποφασιστικά τις αντιλαϊκές αλλαγές, με την «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, την ανάθεση των όποιων έργων στους εργολάβους, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, την εκχώρηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.
Αύξησαν δραματικά τα δημοτικά τέλη (σε ύδρευση αποχέτευση, καθαριότητα κλπ ), για την λαική οικογένεια και την μικρή επιχείρηση, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, το κόστος του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Κράτησαν συμβιβαστική στάση στη διεκδίκηση πόρων, με αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομής σε όλους τους τομείς , μεγαλύτερα βάρη στους δημότες για τις δημοτικές υπηρεσίες και υποδομές.
 
Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη, η την ανοχή και των δημοτικών παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» που στηρίχτηκαν από ΝΔ -ΠΑΣΟΚ– ΛΑΟΣ– ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν πως είναι «υπερκομματικοί», «αδέσμευτοι», «ανεξάρτητοι». Χρησιμοποιούν την ταμπέλα της ανεξαρτησίας για να πάρουν ψήφους και να τις καταθέσουν στα κόμματά τους, στην στήριξη και την εφαρμογή της αντιλαίκής πολιτικής μέσω του Δήμου, της τοπικής δηλαδή κρατικής διοίκησης, αλλά και της κεντρικής .
Όλοι τους στήριξαν φανερά ή σιωπηρά την αντιλαϊκή βαρβαρότητα των μέτρων σε βάρος σου, που προωθήθηκαν και προωθούνται, στο όνομα πότε της ανάπτυξης και πότε της κρίσης .

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, γιατί δεν έχουμε για τίποτα να ντρεπόμαστε. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι υπηρέτες του λαού και όχι του αντιλαϊκού κράτους ή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Σε τούτη την περίοδο χρειαζόμαστε δίπλα μας ασυμβίβαστους αγωνιστές, αποφασισμένους να τα βάλουν με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως θα είναι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Για μια ανάπτυξη, που κάνοντας τον κοινωνικό πλούτο λαϊκή περιουσία-μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του λαϊκού ελέγχου, με μια άλλη πραγματικά λαϊκή εξουσία-θα τον θέτει σχεδιασμένα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Αντιπαλεύουμε  την αντιλαϊκή πολιτική  και την έκφραση της τοπικά στο δήμο μας. Διεκδικούμε αιτήματα και στόχους με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες:
·  Ολοκληρωμένες, δωρεάν υπηρεσίες και υποδομές στην περιοχή μας σε όλους τους τομείς.
·  Κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δήμων για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, και τα αναγκαία έργα. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Τ.Α.
·  Απόκρουση κάθε προσπάθειας άμεσης η έμμεσης ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των δήμων, ξεπουλήματος της περιουσίας τους.
·  Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
·  Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Επαρκείς υποδομές και υπηρεσίες στην περιοχή μας.  Ουσιαστική, ασυμβίβαστη αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο δίκτυο υποδομών για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑΜΕΑ, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις κλπ. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στη σχολική στέγη και τη δημόσια, ασφαλή μεταφορά των μαθητών.
·  Διασφάλιση του ελεύθερου χρόνου,  της δημιουργικής ψυχαγωγίας. Πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό χωρίς επιβαρύνσεις. Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
·  Έργα προστασίας του περιβάλλοντος, του εδάφους, του νερού, των δασών, της θάλασσας στην περιοχή μας. Καμιά νέα επιβάρυνση.
·  Το νερό, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι επικοινωνίες να είναι πραγματικές κοινωνικές παροχές, με κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Επαρκείς αντίστοιχες υποδομές, έργα και υπηρεσίες στο δήμο.
·  Διασφάλιση της αντιπλημμυρικής αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, προστασία των ελεύθερων χώρων.
·  Ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες και ακτές. Κατάργηση των διοδίων, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
·  Προάσπιση και διεύρυνση  των δημοκρατικών δικαιωμάτων Εφαρμογή της απλής αναλογικής. Προάσπιση της ειρήνης.

Μπροστά στις εκλογές Η αποχή δεν είναι λύση!  Τους διευκολύνει!

Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση, ο θυμός, θα πρέπει με τη συμμετοχή να μετατραπεί σε τιμωρία  αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής συσπείρωσης».

Αν θέλεις να αρχίσουν τα πράγματα να αλλάζουν προς όφελός σου,
προς όφελος της οικογένειας και των παιδιών σου,
στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μην ακολουθήσεις την πεπατημένη.

Μην ενισχύσεις τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας τους υποψήφιους
Δημάρχους & Περιφερειάρχες που στηρίζουν, γιατί κι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι
για τις ασχήμιες που υπάρχουν στον τόπο μας, για την επιδείνωση της ζωής σου.
Πες δυνατό όχι στο μνημόνιο, στα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα
στο Ασφαλιστικό, στο Εισόδημά σου, στην Υγεία, στην Παιδεία, στο Περιβάλλον.

Δοκίμασε τώρα τον δρόμο της ανυπακοής, της λαϊκής αντεπίθεσης
Ενίσχυσε την πάλη και τη συμμαχία για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης
που υπηρετεί το λαό και όχι το μεγάλο κεφάλαιο, για τη λαϊκή εξουσία.

Για να έχεις Δήμαρχο και Συμβούλους ασυμβίβαστους αγωνιστές
που αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα διεκδικούν τα δικαιώματά σου:

Κάνε την αγανάκτησή σου δύναμη! 
Κάνε το βήμα τώρα!
Δώσε δύναμη στη λαϊκή πάλη και προοπτική!
Ενίσχυσε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»σε Δήμο & Περιφέρεια