Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Σχολική στέγη και μεταφορά μαθητών στο Δήμο Θέρμης

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Φάνης Καρκατζούνης, απάντησε σε έρευνα ηλεκτρονικής εφημερίδας σχετικά με τα ζωτικά προβλήματα της σχολικής στέγης και της μεταφοράς μαθητών: 
"Στον Δήμο σήμερα λείπουν 9 σχολικά κτίρια (2ο ΔΣ Πλαγιαρίου, 5ο ΔΣ Τριαδίου, 2ο ΔΣ Ν. Ραιδεστού, 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, 2οΛύκειο Θέρμης, 2ο Λύκειο Μίκρας, 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, ΕΕΕΕΚ Θέρμης, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Θέρμης και με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ίσως και άλλα κτίρια για νηπιαγωγεία (τα 5 είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια για πάνω από 10 χρόνια!), ενώ χώροι, υποδομές και γυμναστήρια λείπουν σε πολλά σχολεία.
Όσο για τη σχολική μεταφορά: μαθητές που μέχρι τα Χριστούγεννα δεν έχουν λεωφορείο να πάνε σχολείο, μαθητές που καλούνται να περπατάνε 2 και 3 χιλιόμετρα σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια να πάνε σχολείο, ειδικά σχολεία που οι μαθητές τους δεν πηγαίνουν γιατί αργεί για ένα μήνα η έναρξη των δρομολογίων, λεωφορεία που παίρνουν φωτιά με κίνδυνο για τους μαθητές. ΝΤΡΟΠΗ!!
Είναι σήμερα απόλυτα αναγκαίο, για παιδαγωγικούς λόγους και για λόγους ασφάλειας, και για μας και ρεαλιστικό να καλύπτονται πλήρως όλες οι σύγχρονες ανάγκες (με όρους 2019 και όχι 1950) για σχολική στέγη με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά και πόρους του ΕΣΠΑ που εξάλλου στηρίζονται στη λαϊκή φορολογία. Μόνος δρόμος για αυτό είναι η αδιάκοπη αγωνιστική διεκδίκηση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, συνολικά του λαού, μέσα από τους συλλογικούς φορείς τους, όπου ο δήμος οφείλει να πρωταγωνιστεί. Όχι να δικαιολογεί την υποχρηματοδότηση της, ούτε να συναινεί και να προκρίνει, όπως κάνουν όλες οι άλλες παρατάξεις του Δήμου μας εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την κατασκευή σχολείων με Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα που θα εκτινάξουν το κόστος για το λαό και θα παραδώσουν την διαχείριση των κτιρίων για εκμετάλλευση σε ιδιώτες για δεκαετίες.
Όσο η σχολική μεταφορά θεωρείται κόστος που πρέπει να περιοριστεί και όχι δικαίωμα των μαθητών, όσο βρίσκεται στα χέρια των εμπόρων της, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να αναπαράγονται, όπως και η αντιμετάθεση ευθυνών ανάμεσα σε κυβέρνηση, περιφέρεια και ΟΑΣΘ. Προκρίνουμε ως μόνιμη λύση τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφορών, που θα αναλάβει τη μόνιμη, δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα οχήματα".

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενεί και τις δηλώσεις των άλλων υποψηφίων σχετικά με το ζήτημα.