Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ




 

 Οι παρεμβάσεις  των δημοτικών συμβούλων 

της Λαϊκής Συσπείρωσης 

κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας 

του Δημοτικού Συμβουλίου


Κατά την  ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ότι θα αναδείξουμε κάθε λαϊκό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής μας, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους και παλεύοντας για την επίλυσή τους. Σε μια περίοδο μάλιστα που «η ανάπτυξή τους τσακίζει ό τι άφησε όρθιο η κρίση τους», που εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα χτυπιούνται με αγαστή συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που οι όποιες κοινωνικές παροχές είναι με το σταγονόμετρο, που η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πετσοκομμένη ο αγώνας είναι μονόδρομος. Τον αγωνιστικό αυτό δρόμο καλούμε και το λαό της περιοχής μας να ακολουθήσει βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του.  Αυτός είναι ο ρόλος των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων.

Το μήνα αυτό που πέρασε λοιπόν:

·        Απαιτήσαμε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων Αυγούστου και στη συνέχεια Σεπτεμβρίου των εργαζομένων με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς.

·        Φέραμε για συζήτηση:
  •  το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Καρδίας στο Λύκειο του Τριλόφου.
  •   το θέμα των συνεχών διακοπών υδροδότησης, που ταλαιπωρεί όλους τους εαρινούς  μήνες εκατοντάδες κατοίκους του Τριλόφου.
  •  το θέμα των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης σε περιοχή του Πλαγιαρίου που πλήττει κατοίκους και επαγγελματίες.

·        Απαιτήσαμε: 
  • τη μείωση των διδάκτρων στα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου με αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου

·       Παρεμβήκαμε:
  • για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και απαιτήσαμε να  καταργηθούν τα τροφεία, αρχικά για όσους δεν δικαιούνται ΕΣΠΑ.
  • για την πορεία των έργων οδικής ασφάλειας στην Οδό Απ. Κουγιάμη στην επέκταση Θέρμης.
  • ·για την πορεία των εργασιών στις παιδικές χαρές του Δήμου, καθώς μετά από 3 χρόνια ξεκίνησαν εργασίες σε κάποιες παιδικές χαρές κυρίως όμως στις αυλές των νηπιαγωγείων.

·        Ρωτήσαμε:
  •  για την ομαλή ένταξη όλων των προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
 Πολλά είναι τα προβλήματα και πολλές οι ανάγκες και είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε μπροστά. Το επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες μας για μια σειρά ζητήματα θα πυκνώσουν. Οι Δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε εδώ! Επικοινώνησε μαζί μας, και έλα να παλέψουμε μαζί.
Επικοινωνία: lsthermis@gmail.com και στο facebook: ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Φάνης Καρκατζούνης

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου