Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

 


 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

 

 

Για το άνοιγμα των σχολείων


10-09-21 Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων         Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

 
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά ελπιδοφόρα, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους, σε ένα σχολείο πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο, πιο σύγχρονο.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ 09-09-2021

Πανέτοιμα και ασφαλή τα 66 σχολεία, με μάσκες και αντισηπτικά

 

Σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 – μια ημέρα πριν τον Αγιασμό -  στα 66 σχολεία του Δήμου Θέρμης η κατάσταση έχει  ως εξής:

1.   Δεν έχουν πάει ακόμη οι σχολικές καθαρίστριες, καθώς δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις. Και μετά την υπογραφή τους όμως, θα βρίσκονται στα 66 σχολεία 92 καθαρίστριες με μερική απασχόληση με ό,τι σημαίνει αυτό τόσο για τις ίδιες, όσο και για την δυνατότητα να καθαρίζονται όπως πρέπει σε συνθήκες 4ου κύματος της πανδημίας.

2.   Έχουμε δεκάδες τμήματα με 25, 26 και 27 μαθητές με ό,τι σημαίνει αυτό  για την απαιτούμενη τήρηση των αποστάσεων ως βασικό μέσο πρόληψης και βέβαια για την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία

3.   Κατά τη μεταφορά στα σχολικά λεωφορεία η πληρότητα είναι 100%!! Εδώ τελειώνουν… τα πρωτόκολλα!

4.   Έχουμε δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εκατοντάδες ώρες μαθημάτων που θα χάνονται από την πρώτη εβδομάδα

5.   Συνεχίζουν και φέτος να λειτουργούν σχολεία με μαθητικό δυναμικό μεγαλύτερο από τις δυνατότητες που έχουν οι εγκαταστάσεις τους. Έχουν ήδη κλείσει διάδρομοι, εργαστήρια, βοηθητικοί χώροι και χρησιμοποιούνται ως αίθουσες.

6.   Λείπουν τουλάχιστον 9 σχολικά κτήρια, αν λάβει κανείς υπόψη ότι έχουμε 4 ενοικιαζόμενα (τα 2 με πολλά προβλήματα και το ένα με αίθουσες στο υπόγειο, που λόγω covid δεν λειτουργούν), ένα που φιλοξενείται στο ΙΕΚ, ένα που συστεγάζεται ασφυκτικά με άλλο, ένα Νηπιαγωγείο στα προκάτ και δύο σχολεία (6ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο Θέρμης) που ήδη χρειάζονται στην ενότητα της Θέρμης.

7.   Ήδη πριν αρχίσουν τα μαθήματα άρχισαν οι λίστες και το «τσοντάρισμα» των γονιών ειδικά στα Νηπιαγωγεία, στα οποία η σχολική επιτροπή δίνει 100 ευρώ για γραφική ύλη για όλη τη χρονιά!!!!! Δηλαδή μαρκαδόρους, χαρτιά, χαρτόνια κλπ που απαιτούνται πρέπει να αγοραστούν από τους γονείς!

8.   Επίσης κανένας έλεγχος δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για την αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων.

9.   Τέλος η κυβέρνηση φέτος θα επιχειρήσει με βάση τον τελευταίο αντιδραστικό νόμο να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, να βάλει σε αυτά χορηγούς, να βγάλει προς εκμετάλλευση τις υποδομές τους. Σχολείο επιχείρηση δηλαδή!

 

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ «ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ», εμείς αλλιώς παλεύουμε να είναι τα σχολεία των παιδιών μας. Έτσι όπως αξίζει και μπορεί να είναι το 2021 για έναν λαό, που πληρώνει διπλούς και τριπλούς φόρους. Όταν δίνονται δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, για τη φοροαπαλλαγή των μεγάλων ομίλων, δεν δεχόμαστε να υποχρηματοδοτείται  η παιδεία!

 

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλη την τοπική κοινωνία μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τους φορείς να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για:

·        Να παρθούν όλα τα μέτρα για να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά στα σχολεία.

·        Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

·        Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα σχολεία, για να μη δίνει ούτε ευρώ ο γονιός από την τσέπη του.

·        Να απαιτήσουν την κατασκευή των νέων σχολικών κτιρίων που απαιτούνται με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·        Να γίνει άμεσα αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια.

 

Πρώτος σταθμός το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν η ομοσπονδία γονέων, οι ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι δασκάλων και η συντονιστική επιτροπή των μαθητών

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 18:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Θέρμη 12-9-2021