Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




7 Απρίλη 2020

Στο πλευρό των γιατρών και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θέρμης

Στήριξη της δράσης των μαζικών φορέων



Ακολουθώντας το κάλεσμα πλήθους μαζικών φορέων με πρωτοστάτη το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι επαγγελματικών, συνταξιουχικών γυναικείων και φοιτητικών οργανώσεων πραγματοποίησαν επίσκεψη-παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Θερμης, εφαρμόζοντας πάντοτε τα μέτρα πρόληψης.
Στην αντιπορσωπεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ.Μακεδονίας και Θέρμης, και συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Ιγνατιάδης και ο επικεφαλής της παράταξης στη Θέρμη Φάνης Καρκατζούνης, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας. 
  

Οι κομμουνιστές σύμβουλοι:
— Εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους που κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οι εργαζόμενοι της υγείας και ειδικά του κέντρου Υγείας της περιοχής μας.
— Τόνισαν πως σήμερα είναι αναγκαία και απαραίτητη η επίδειξη από όλους της ατομικής ευθύνης για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού αλλά παράλληλα στηλίτευσαν την προσπάθεια που γίνεται από τους υπεύθυνους να κρύψουν πίσω από αυτήν τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και την έλλειψη ελέγχου των απαραίτητων μέτρων σε μια σειρά χώρους δουλειάς και συγκέντρωσης κοινού.
— Σημείωσαν την ανάγκη να ενισχυθεί το κέντρο Υγείας σε Προσωπικό αντί να αποδυναμώνεται εν μέσω πανδημίας όπως συμβαίνει σήμερα, ενώ ήδη είναι υποστελεχωμένο πριν την πανδημία. Επίσης την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια.


Την ανάγκη να παρέχονται με επάρκεια όλα τα μέσα προστασίας στους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης όπου οι εργαζόμενοι του Κέντρου έχουν αρνητική πείρα.
Επιπλέον τόνισαν την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας (γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού) με βάση τις σημερινές ανάγκες, ώστε και το κέντρο υγείας να μπορεί να λειτουργεί με επάρκεια σε 24ωρη βάση.
Την ανάγκη να επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξης και των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στη μάχη μέσα από το δημόσιο σύστημα και ενιαίο σχεδιασμό και κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας.
Την ανάγκη  να ανοίξει τώρα επαρκής αριθμός μονάδων εντατικής θεραπείας.
Να υπάρξει πλήρης ενίσχυση  σε προσωπικό και μέσα της δομής της «Βοήθειας στο Σπίτι» και πλήρης συντονισμός της με της υγειονομικές υπηρεσίες.
Να εξασφαλιστεί η διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής σε  όλους τους χώρους δουλειάς της περιοχής  και ευρύτερα.



Τέλος υπενθύμισαν τις επανειλημμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κέντρου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πιέσει για την ενίσχυσή του όσο και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ ( 2 ερωτήσεις στη βουλή το τελευταίο εξάμηνο).