Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Περιοδεία στο λιμάνι Θεσσαλονίκης από τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιοδεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε όσα έρχονται με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Να απαντήσουν στην πολιτική που παραδίδει στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σύνορα και υποδομές της χώρας, όπως το λιμάνι, και επιπλέον το μετατρέπει σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Αυτές οι εξελίξεις πάνε μαζί με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη δουλειά και στη ζωή με αξιοπρέπεια, σημείωσαν, καλώντας σε ενίσχυση παντού του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημειώνουν: «Είναι γνωστό και διαχρονικό το ενδιαφέρον τόσο του ΚΚΕ όσο και της παράταξης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, αλλά και συνολικά για τις εξελίξεις που αφορούν τον ΟΛΘ, ειδικά μετά την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.
Επιμένουμε στην προσπάθεια ακύρωσης των σχεδιασμών του κοινού μετώπου κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής, συνδέσμου βιομηχάνων και εξαγωγέων, που στον πυρήνα του έχει την πλήρη εκχώρηση του ΟΛΘ σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κρίσιμη παραγωγική υποδομή της πόλης, που πρέπει να ανήκει στο λαό της, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του και να αναπτύσσεται δυναμικά, στο πλαίσιο ενός κεντρικού και επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας. Πρόταση που καμία σχέση δεν έχει με την υφιστάμενη κατάσταση πλήρους ιδιωτικοποίησής του και τους σχεδιασμούς για τη μετατροπή του - όπως άλλωστε και της Περιφέρειας - σε πύλη εισόδου αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων προς τα Βαλκάνια. Συμφερόντων και σχεδιασμών που έφεραν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και έχουν ως προαπαιτούμενο το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων τόσο στο λιμάνι όσο και στους κλάδους των μεταφορών και όχι μόνο.
Οι εξελίξεις και στον ΟΛΘ αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά, να μην "τσιμπήσουν" στις κάθε λογής "αναπτυξιακές" υποσχέσεις που ακούν από το κεντρικό και το τοπικό κράτος. Να αντισταθούν στη νέα επιδείνωση της ζωής τους.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στις επερχόμενες εκλογές, ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε την επομένη των εκλογών οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είναι δεδομένη.
Ωστε να ενισχυθεί η πάλη για ένα λιμάνι - γέφυρα των λαών, με ανάπτυξη υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της πόλης και της περιοχής, και όχι στήριγμα της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και ορμητήριο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών».