Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων: Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
Το κάλεσμα, στο οποίο κατέληξε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:
 «Συνάδελφε αγρότη, κτηνοτρόφε μην έχεις αυταπάτη, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με τ' άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου.
Δε θα γλιτώσεις τη θηλιά των δανείων, των εισφορών, την εκμετάλλευση του μόχθου σου από τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, προμηθευτές και άλλους. Δε θα γλιτώσεις από τους πραγματικούς ανταγωνιστές σου τις μεγάλες καπιταλιστικού τύπου αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες κυρίως πηγαίνει το χρήμα της ΚΑΠ. Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά. Γι' αυτό δε θα σωθείς αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ό,τι κι αν ψάχνουν ό,τι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους. Οχι για τη δική μας επιβίωση, για τη μόρφωση των παιδιών μας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των γονιών μας, τη δική μας, για να δουλεύουμε, αλλά και να ξεκουραζόμαστε, να έχουμε δικαίωμα στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε. Καμιά αυταπάτη ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερες μέρες. Με τα μπλόκα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, στους γνώριμους δρόμους του αγώνα θα απαντήσουμε. Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους. Να τους εμποδίσουμε. Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα. Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια! Αυτός είναι ο δικός μας, ο λαϊκός μονόδρομος.
Καμία εμπιστοσύνη στους αγροτοσυνδικαλιστές του ευρωμονόδρομου, που βγαίνουν με διάφορα ονόματα, σχήματα, στους αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Είναι σταθερά απέναντί μας, γιατί είναι με την ΚΑΠ και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Ζητούν αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα, όπως και ο ΣΕΒ για να περάσουν στη δική τους τσέπη, των μεγαλοαγροτών, επιπλέον επιδοτήσεις και νέα κέρδη.
Απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που στο όνομα της εθνικής παραγωγής στηρίζει τους μεγαλοαγρότες όπως στηρίζει και τους εφοπλιστές, συκοφαντεί τους αγώνες μας για να κρύψει ότι η ΚΑΠ και η ΕΕ ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, βάζοντας έτσι πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Η επερχόμενη επίθεση του κεφαλαίου της ΕΕ και της κυβέρνησής τους, αναδεικνύει την ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί. Να γίνει πιο σταθερή η συνάντησή μας με την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα. Μαζί να προβάλουμε τα κοινά, ενιαία, λαϊκά ριζοσπαστικά μας αιτήματα.
Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.ά. Ετσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του».