Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ν. Σοφιανός: Μπορούμε να τους φρενάρουμε

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 18/10/2015 - 11:38  Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 18/10/2015 - 11:42
«'Ηταν καθαρό ότι αυτή η κυβέρνηση θα βγει για να κάνει τη βρόμικη δουλειά», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αρχή της παρέμβασής του στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», το πρωί της Κυριακής.
Τόνισε ότι η λαίλαπα των μέτρων έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, των εταίρων της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι αν ο κόσμος δεν βγει στο δρόμο, δεν αντιδράσει, δεν διεκδικήσει, θα φέρουν κι άλλα κι ακόμα χειρότερα.

«Μπορούμε να τους φρενάρουμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «το γεγονός ότι ο κόσμος τους ψήφισε ή απείχε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιήσει αυτή τη βαρβαρότητα».
Είπε ακόμα ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», καθώς το ΚΚΕ καταψήφισε και το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις που το ψήφισαν έχουν ευθύνη και δεν τους απομακρύνει από αυτή η τωρινή διαφοροποίησή τους.
Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η εναλλακτική λύση είναι το κρίσιμο και αυτή δεν μπορεί να δοθεί στο δρόμο που ακολουθείται, αλλά χρειάζεται σύγκρουση με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.