Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περνάει τα μέτρα που δεν πέρασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 15/10/2015 - 15:54  Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 15/10/2015 - 16:03
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη για το κεφάλαιο όχι για το λαό, καθώς υλοποιεί τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Δήλωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο και θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ ανέφερε πως «επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση της αριστεράς μαζί με τους ΑΝΕΛ είναι το υπηρετικό προσωπικό των μονοπωλίων» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι ταξικά και βάρβαρα, είναι οδοστρωτήρας για το λαό και κάνοντας αναφορά σε ένα προς ένα κατέδειξε ότι εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος του λαού.

Για τα περί φοροδιαφυγής τόνισε πως είναι ανέκδοτο η πάταξή της και πρόσχημα για να ενταθεί η φορεπιδρομή στο λαό. Ανέφερε πως το κεφάλαιο νομότυπα φοροδιαφεύγει στους φορολογικούς παραδείσους και εκμεταλλεύεται τα φορολογικά παραθυράκια που δημιουργούν οι κυβερνήσεις. Πρόσθεσε ότι τελικά το φορο-κυνήγι θα κατευθυνθεί ξανά στους μικρούς, ενώ όπως είπε μειώνονται τα πρόστιμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που για το λαό μειώνεται το ακατάσχετο στις καταθέσεις από 1.500 στα 1.000 ευρώ για να εισπραχθούν ακόμα και μικροποσά.
Αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται σε βάρος του λαού, ενώ με άρθρα του πολυνομοσχεδίου απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά προβλέπεται η επιβολή του στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επιπλέον, από ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη απαλλάσσονται επιχειρήσεις, ακίνητα και υποδομές που ιδιωτικοποιήθηκαν ή πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, με αποτέλεσμα η μείωση εσόδων στους δήμους να οδηγήσει σε αύξηση των τελών προς τους δημότες.
Για το Ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να απαλλάξει εντελώς τους επιχειρηματικούς ομίλους από τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αυξάνει για εργαζόμενους και επαγγελματίες έως και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργεί το προνοιακό επίδομα για τους υπερήλικες ανασφάλιστους και ξεκινάει το ξήλωμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, βάζοντας στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα.