Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Δ. Μανωλάκου: Ο λαός πρέπει να δείξει τη δύναμή του

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 14:12
Το πολυνομοσχέδιο περιέχει άγρια, επαχθή μέτρα για τα λαϊκά στρώματα και ευνοϊκά για την πλουτοκρατία, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
«Χτυπάτε ό,τι ελάχιστο είχε απομείνει στο λαϊκό κόσμο» είπε, κάνοντας λόγο για «εν ψυχρώ ληστεία» με τις διατάξεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. «Κάνετε τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε, απευθυνόμενη στη συγκυβέρνηση. 
Η Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι τα χρήματα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν θα πάνε στους ανέργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου.
Επίσης ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων, φέρνοντας το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ που χαρατσώνει ακόμα και τους ανέργους, καθώς και το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται στα μικρά τουριστικά καταλύματα ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι απαλλάσσονται.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά της αγροτιάς, για να συρρικνώσουν όσους μικρομεσαίους αγρότες κατάφεραν να επιβιώσουν.
Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να δείξει τη δύναμή του, ξεκινώντας από τα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.