Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Γρηγόρης Λιονής: Να μη γίνει ανεκτό από το λαό το έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 11:00
Οι παρεμβάσεις του στην ΕΡΤ1
Να μη γίνει ανεκτό από το λαό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης με αφορμή και το πόρισμα της «επιτροπής σοφών», τόνισε ο Γρηγόρης Λιονής, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1 την Παρασκευή 16 Οκτώβρη.
Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, κλιμακώνοντας με τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, στέλνοντας μήνυμα ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δε θα γίνουν ανεκτά, ότι θα αντισταθούν και δε θα επιτρέψουν την εφαρμογή τους, για να κερδίζουν μια χούφτα μονοπώλια. 

Με αυτές τις ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, συνέχισε ο Γρηγόρης Λιονής, χάνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι, όπως οι εργοδότες που κερδίζουν τριπλά. Και από το μείωση των εργοδοτικών εισφορών και από την απελευθέρωση κεφαλαίων που οδηγούνται στους μονοπωλιακούς ομίλους με την μορφή επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων και τοκοχρεωλυσίων, αλλά κυρίως από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που σημαίνει περισσότερη εργασία από τον εργαζόμενο και άρα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή του σε όφελος του κεφαλαίου.
Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, ο Γρηγόρης Λιονής σημείωσε ότι για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και το Δουβλίνο 2. Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας, να μη δώσει η κυβέρνηση νέες βάσεις στο ΝΑΤΟ από το οποίο πρέπει να φύγουμε, να μη συμμετέχει η Ελλάδα με στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων για τις Νατοϊκές ανάγκες, κατέληξε ο Γρηγόρης Λιονής.