Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών

ΠΗΓΗ 902.gr  Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 17:06 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 13/10/2015 - 19:48
Μια πρώτη απάντηση στα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση τους σπρώχνει στον Καιάδα έδωσαν οι συνταξιούχοι, που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Στους συγκεντρωμένους, στην οδό Νίκης, μίλησαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι συνταξιούχοι, αλλά και στα νέα μέτρα που δρομολογούνται. Υπογράμμισε πως η κινητοποίηση στέλνει μήνυμα ετοιμότητας μπροστά στους αγώνες που θα ακολουθήσουν και κάλεσε τους συνταξιούχους σε επιφυλακή ώστε να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, καθώς εκείνη την ημέρα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα λεγόμενα προαπαιτούμενα. Το λόγο πήραν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Σπύρος Αντωνόπουλος.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον οποίο έθεσαν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τις συντάξεις, την Υγεία, τη φορολεηλασία. Στο επιχείρημα του αναπληρωτή υπουργού πως υπάρχει το «γενικό πλαίσιο» και πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα, έδωσαν σαφή απάντηση: Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τις περικοπές και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα μέχρι να τις ανατρέψουν.
Παράλληλα, οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις καθαρίστριες του υπουργείου, εκπρόσωπος των οποίων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καταγγέλλοντας την κοροϊδία που υφίστανται από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.