Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Η ΕΔΥΕΘ χάλασε τη ΝΑΤΟική φιέστα του δήμου

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 22:33

Τη φιέστα εξωραϊσμού του δολοφονικού ρόλου του ΝΑΤΟ, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου (NRDC) στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού, χάλασαν οι εκατοντάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ) που έγινε το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Μαζί τους διαδήλωσαν και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας το νέο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ που γίνεται με τη στήριξη ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. (Δείτε εδώ βίντεο)
Η εκδήλωση του δήμου προς τιμήν των υπηρετούντων του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου πραγματοποιήθηκε με την ισχυρή προστασία των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί σε όλο το κτιριακό συγκρότημα του δημαρχιακού μεγάρου.

Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ απαίτησε και μπήκε στο χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση και μίλησε στους παρευρισκόμενους, αξιωματικούς του ΝΑΤΟ και τους δημοτικούς συμβούλους. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «ο στρατός δεν είναι πόλεμος, ο στρατός προφυλάσσει από τον πόλεμο».
Ο γενικός γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, μίλησε για το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ, που στα 60 χρόνια δράσης του έχει ματοκυλίσει τους λαούς σπέρνοντας τον όλεθρο. Αναφέρθηκε στο ρόλο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και είναι υπεύθυνο για την οργάνωση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν πρέπει να εκπαιδεύονται για να επεμβαίνουν σε άλλες χώρες και λαούς, αλλά για την υπεράσπιση της πατρίδας. Κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αναλογιστούν την ευθύνη τους στον εξωραϊσμό του ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή και έστω και την τελευταία ώρα να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που γίνεται.
Και έδωσε την υπόσχεση ότι, όπως το 1999, όταν το ΝΑΤΟ ρήμαζε τη Γιουγκοσλαβία, έβρισκε μπροστά του το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, έτσι και τώρα και πάντα θα το βρίσκουν μπροστά τους, μαχητικό, πιο δυνατό.
Στη συνέχεια, ακολούθησε μαχητική διαδήλωση μέχρι το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Στην κεφαλή της πορείας μπήκαν τα μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης κρατώντας τη σημαία της Παλαιστίνης.
Οι διαδηλωτές, με συνθήματα «Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, ανάγκη από προστάτες δεν έχουν οι λαοί», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο πέρασμά τους κάλεσαν το λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό που για πάνω από 70 χρόνια είναι θύμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.
Μπροστά στο αμερικανικό προξενείο οι Παλαιστίνιοι έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Σαλίμ Μουσάλαμ αναφέρθηκε στις θηριωδίες του ισραηλινού κράτους με θύματα αμάχους και παιδιά και κάλεσε να δυναμώσει η συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. (Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση)
1 / 12