Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Διαμαρτυρίες Μουσικών Σχολείων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
Σε μουσική διαμαρτυρία προχώρησαν χτες το πρωί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, απαιτώντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι μαθητές προχώρησαν από το πρωί σε αποχή από τα μαθήματά τους και συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, παίζοντας μουσική και φωνάζοντας συνθήματα.
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 21/10, αρκετές αίθουσες του σχολείου πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να μην κάνουν μάθημα. Οι μαθητές ζητούν να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε καθηγητές γενικής και μουσικής παιδείας, καθώς επίσης να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Αντίστοιχα, πορεία στους δρόμους της Γαστούνης, στην Ηλεία έκαναν την Τετάρτη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των δεκαπενταμελών τους συμβουλίων (Γυμνασίου και Λυκείου), διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ελλείψεις εκπαιδευτικών, πληρωμές βιβλίων κ.ά. Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης, όπου οι μαθητές κοινοποίησαν τα αιτήματά τους στο δήμαρχο.