Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: Η συγκυβέρνηση ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 16:28
«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να ψηφίσει κανένα από τα άρθρα και για ορισμένα από αυτά, τα πιο άδικα, τα πιο ταξικά, θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «είναι η κυβέρνηση του κεφαλαίου, ικανοποιεί με κάθε τρόπο τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων».
Αναφερόμενος στο πόρισμα της «Επιτροπής των Σοφών», σημείωσε πως αποτελεί «μνημείο» αυτής της βάρβαρης ταξικής πολιτικής. Όπως είπε ό,τι δεν πρόλαβαν να αποτελειώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό, το κάνει η σημερινή κυβέρνηση μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική ευθύνη.

Σε σχέση με το «αναπτυξιακό μοντέλο» που υπόσχεται η κυβέρνηση, υπογράμμισε πως προϋποθέτει τον εργασιακό μεσαίωνα, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε την τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από το ΚΚΕ να σταματήσει τους αγώνες για να μην έρθει «μια κυβέρνηση από τα παλιά». 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το παλιό και στην πολιτική πρακτική», ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ανάλογα πράγματα έλεγε στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, επέκρινε τους ανιστόρητους παραλληλισμούς που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τη σημερινή κυβέρνηση με το έργο του ΕΑΜ.